ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 24.01. 2017 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, четвърти наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и четвърти януари две хиляди и седемнадесета година в състав:

                      Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

                                                      Е.Н.И.

                Съдебни заседатели:   

                                                     Е.К.С.

                                                      

при участието на секретар: Д.Ц. и прокурора: РОСЕН СТАНЕВ сложи за разглеждане НОХД № 629 по описа за 2016 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА .

 На именното повикване  в 10.00  часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. К.Г. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия К.Н.Г. *** от една страна и от друга страна Районен прокурор при ЛРП Росен Станев Споразумение за следното:

 

Подсъдимият К.Н.Г.  роден на ***г. в гр. ******, българин, български гражданин, жив. гр. ***********, начално образование, женен, неосъждан, с ЕГН ********** Е  ВИНОВЕН в това, че на 27.07.2016 година в град Лом в постройка обитавана от него, обособена като автомивка  в град ********** в немаловажен случай, държи  12,955 килограма нарязан тютюн за пушене на обща стойност 1969,16 лева, без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон   – чл. 25, ал. 1 Закона за тютюна, тютюневите изделия и свързаните с тях изделия (тютюневите изделия от местно производство и от внос се продават на вътрешния пазар с поставен върху потребителската опаковка бандерол по начин, който да гарантира, че употребата на стоката е невъзможна без неговото унишожаване чрез разкъсване) и чл. 2, т. 2 от ЗАДС (на облагане с акциз подлежат….тютюневите изделия….),  поради което и на основание чл.234, ал.1 от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

         На основание чл. 67, ал. 2 НК възпитателните мерки по отношение на условно осъдения К.Н.Г. се възлагат на полицейски инспектор по местоживеене на същия.

На основание чл. 55, ал. 3 НК НЕ СЕ НАЛАГА предвиденото по-леко наказание ГЛОБА.

На основание чл. 55 от  НК НЕ СЕ НАЛАГА предвиденото наказание лишаване от право да упражнява определена професия или дейност.

 

Иззетите по делото веществени доказателства  12,460 кг. насипен тютюн, оставен на съхранение в РУ Лом, на основание чл. 234, ал. 3 НК във вр с чл. 53, ал. 1, б. „а”от  НК СЕ ОТНЕМА в полза на държавата, като същия на основание чл. 2, ал. 1 от Наредба № 7 от 02.09.2010 за разпореждане с отнети и изоставени в полза на държавата акцизни стоки, следва да бъде унищожен чрез изгаряне.

 

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимият К.Н.Г. със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на МВР гр. София направените по делото разноски в размер на 62.00/Шестдесет и два/лева и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 629/16г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                   

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.          

                                                                                               /Е. И./

                                                                                                         2.

                                                                                                     /Е. С./