ПРЕПИС!

П Р О Т О К О Л

гр. Лом, 30.01. 2017 г.

 

Ломски районен съд, VІІ – ми съдебен състав в публично съдебно заседание на тридесети януари, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

Председател: СОНЯ КАМАРАШКА

 

при участието на секретар: А.Р. и Районен прокурор Росен Станев открива съдебното заседание по НОХД № 10 по описа за 2017 год. в 9.30 ч. докладвано от СЪДИЯ КАМАРАШКА.

 

          На основание чл. 271, ал.1 от НПК съдът проверява явилите се лица.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът на основание чл. 382, ал. 7 от НПК, тъй като представеното споразумение не противоречи на закона и морала, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Калина Гашева от МАК в качеството на защитник на подсъдимия К.Н.Г. *** от една страна и от друга страна Районен прокурор при ЛРП Росен Станев Споразумение за следното:

          Подсъдимият К.Н.Г.  роден на ***г. в гр. София, българин, български гражданин, жив. гр. Лом, ул.***, начално образование, женен, неосъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН в това, че на неустановен период през месец април 2016 година в град Лом, област Монтана, улица ***, чрез другиго, неустановен в хода на разследването, осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа с абонатен № 6307924002 (посредством промяна на схемата-изходящите проводници са срязани в долната част на таблото, усукани са двата и са прикачени към една от фазите на ниско напрежение на преносната мрежа и влизат в къщата на потребителя като фаза), собственост на ЧЕЗ „Разпределение България” АД София, с което е създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия- престъпление по член 234в, ал. 1 НК,  поради което и при условията на чл.54, ал.1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ТРИ МЕСЕЦА «ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», което на основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от три години.

На основание чл. 67, ал. 2 НК възпитателните мерки по отношение на условно осъдения К.Н.Г. се възлагат на полицейски инспектор по местоживеене на същия.

На основание чл. 55, ал. 3 от НК НЕ СЕ НАЛАГА предвиденото по-леко наказание ГЛОБА.

 

На основание чл. 189, ал. 1 и ал.3 от НПК подсъдимия К.Н.Г. със снета по делото самоличност, следва да заплатят по сметката на МВР гр. София направените по делото разноски в размер на 86,00 лева /осемдесет и шест лева/ и на основание чл. 190, ал.2 от НПК - 5.00лева /пет лева/ държавна такса на осн. чл. 11 от Тарифата за ДТ, които се събират от съдилищата по ГПК в полза на бюджета на съдебната власт, по сметката на РС гр. Лом за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 10/2017г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

ПРЕПИС от определението да се изпрати на Районна прокуратура гр. Лом за сведение и изпълнение, на бюро съдимост гр. София за отбелязване в съответния бюлетин и на Районния инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия за възпитателна работа.

 

                                                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                                             СЕКРЕТАР: