ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 31.01. 2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, четвърти наказателен състав в публично съдебно заседание на тридесет и първи януари две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                        Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

при участието на секретар: Д.Ц. и прокурора: ЕЛИ ЛАЗАРОВА сложи за разглеждане НОХД № 39 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА .

 На именното повикване  в 8.50 часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. К.Г. от МАК в качеството на защитник на подсъдимата Д.М.А. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Ели Лазарова Споразумение за следното:

 

Подсъдимата Д.М.А. родена на ***г***, българка, българска гражданка, средно образование, жив. с. *********,  вдовица , работи като продавач- консултант в частна фирма, неосъждана, с  ЕГН ********** Е  ВИНОВНА в това, че на 11.10.2016 г. в частен дом, находящ се в ***********, в немаловажен случай държи акцизни стоки без бандерол-26 броя кутии цигари марка „PREMIUM” на стойност 195,00 лева (сто деветдесет и пет лева) и 23,94 кг. насипен нарязан тютюн на стойност 3638,88 лева (три хиляди шестстотин тридесет и осем лева и осемдесет и осем ст), когато такъв се изисква по закон-чл. 2, т. 2 ЗАДС –„на облагане с акциз подлежат:…тютюневите изделия…” и чл. 25, ал. 1 от Закона за тютюна и тютюневите изделия – „тютюневите изделия от местно производство и от внос се продават на вътрешния пазар с поставен върху потребителската опаковка бандерол по начин, който да гарантира, че употребата на стоката е невъзможна без неговото унишожаване чрез разкъсване”,  поради което и на основание чл.234, ал.1 от НК, при условията на чл.55, ал.1 от НК И СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

         На основание чл. 67, ал. 2 от НК възпитателните мерки по отношение на условно осъдената Д.М.А. се възлагат на полицейски инспектор по местоживеене на същата.

На основание чл. 55, ал. 3 НК НЕ СЕ НАЛАГА предвиденото по-леко наказание ГЛОБА.

На основание чл. 55 от  НК НЕ СЕ НАЛАГА предвиденото наказание лишаване от право да упражнява определена професия или дейност.

 

Иззетите по делото веществени доказателства 26 броя кутии цигари марка „PREMIUM” и 23,94 кг. насипен нарязан тютюн, оставени на съхранение в РУ Лом с приемно-предавателен протокол от 17.10.2016 година, на основание чл. 234, ал. 3 НК във вр с чл. 53, ал. 1, б. „а”от  НК СЕ ОТНЕМАТ в полза на държавата, като същия на основание чл. 2, ал. 1 от Наредба № 7 от 02.09.2010 за разпореждане с отнети и изоставени в полза на държавата акцизни стоки, следва да бъде унищожен чрез изгаряне .

 

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимата Д.М.А. със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на МВР гр. София направените по делото разноски в размер на 62.00/шестдесет и два/лева и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 39/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                   

                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: