ПРОТОКОЛ

                                            гр. Л О М, 22.02. 2017 г.

       Ломски районен съд, гражданска колегия, четвърти граждански състав в публично съдебно заседание на двадесет и втори февруари две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                           Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: Д.Ц. сложи за разглеждане ГР.Д. №  1900 по описа за 2016 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 9.30  часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът, на основание чл.234, ал.1 ГПК като намира, че така постигнатата спогодба за прекратяване на делото не противоречи на закона и добрите нрави,

                                   О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА  постигнатата между страните спогодба както следва:

Малолетното дете Ю.Я.Ю. родена на ***г. с ЕГН ********** за в бъдеще ДА ЖИВЕЕ по местоживеенето на неговата майка Д.И.К., с ЕГН **********,***, която за в бъдеще да УПРАЖНЯВА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на това дете.

На Я.Ю.К. с ЕГН ********** ***  ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти с детето  Ю.Я.Ю., родена на ***г. с ЕГН ********** всяка първа и трета  събота и неделя на месеца с преспиване от 9.00ч. на съботния ден до 19.00ч. на неделния ден.

 

Малолетното дете В. Я. К., роден на ***г., с ЕГН ********** за в бъдеще ДА ЖИВЕЕ по местоживеенето на бащата Я.Ю.К. с ЕГН ********** ***, който за в бъдеще да УПРАЖНЯВА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на това дете.

 

На Д.И.К., с ЕГН **********,***, ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти с детето  В. Я. К., роден на ***г., с ЕГН **********, всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца с преспиване по местоживеенето и, за времето от 9.00ч. на съботния ден до 19.00ч. на неделния ден..

 ОСЪЖДА  Я.Ю.К. с ЕГН ********** ***, ДА ЗАПЛАЩА на Д.И.К., с ЕГН **********,*** , като майка и законна представителка на малолетната Ю.Я.Ю. родена на ***г. с ЕГН **********  МЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА в размер на 115 /сто и петнадесет/ лева , считано от 01.03.2017г., заедно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, до наличието на законни причини за изменение или прекратяване на тази издръжка.

ОСЪЖДА Д.И.К., с ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАЩА на Я.Ю.К. с ЕГН ********** *** , като баща и законен представител на малолетния  В. Я. К., роден на ***г., с ЕГН **********, МЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА в размер на 115 /сто и петнадесет/ лева , считано от 01.03.2017г., заедно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, до наличието на законни причини за изменение или прекратяване на тази издръжка.

 

ОСЪЖДА Д.И.К., с ЕГН **********,*** ДА ПЛАТИ по сметката на ЛРС ДЪРЖАВНА ТАКСА в размер на 82,80лв /осемдесет и два лева и осемдесет стотинки/

 

 ОСЪЖДА Я.Ю.К. с ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАТИ по сметката на ЛРС ДЪРЖАВНА ТАКСА в размер на 82,80лв /осемдесет и два лева и осемдесет стотники/.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО относно частта за одобряване на спогодбата за прекратяване на производството не подлежи на обжалване.

 Относно присъдената държавна такса определението подлежи на  обжалване в 7-мо дневен срок от днес с частна жалба пред МОС.

Протоколът приключи в   10.00 ч. и е изготвен в с.з.

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                               СЕКРЕТАР: