О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр. Лом, 20.02.2017 год.

 

Ломският районен съд, V-ти състав, в закрито заседание на двадесети февруари, две хиляди и седемнадесета година в състав:      

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 1913 по описа за 2016 година и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Делото е образувано по иск с правно основание  чл. 127, ал. 2 СК от А.Л.Б., ЕГН **********,***, срещу М.В.К., ЕГН **********, от с.гр., за родителски права и издръжка по отношение на родените от съжителството им малолетни деца В.А.Л., ЕГН ********** и А.А.Л.,  ЕГН **********.

Ищецът е освободен от такси и разноски с разпореждане на съда от 18.11.2016 год.

С разпореждане от 28.11.2016 год. е постановена размяна на книжа по реда на чл. 131 ГПК. Исковата молба и приложените доказателства са връчени на ответницата по реда на чл. 47, ал. 1 ГПК и съдът, на о сн. чл. 47, ал. 6 ГПК й е назначил особен представител на разноски на съда.

Писмен отговор е постъпил, в срока по чл. 131, ал. 1 ГПК от особения представител, назначен на ответницата – адв. К. Г., МАК.

Отново в срока по чл. 131, ал. 1 ГПК е постъпила молба, вх. № 2421/13.02.2017 год., от ищец, с която той заявява, оттегля исковете и моли делото да бъде прекратено.

Налице е хипотезата на чл.232 от ГПК, поради делото следва да бъде прекратено.

Доколкото в случая не е налице хипотезата на чл. 78, ал. 6 ГПК, разноските за особен представител на ответницата ще следва да останат за сметка на бюджета на съда, като на назначеният на ответницата особен представител адв. К. Г., МАК се изплати половината от определеното възнаграждение, а именно – 150 лв., т.к. е изготвила писмен отговор на исковата молба, но съдебни заседания не са провеждани.

При тези мотиви, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 1913 по описа за 2016 година на РС – Лом, поради ОТТЕГЛЯНЕ на иска.

На назначеният на ответницата особен представител, адв. К. Г. да се изплатят 150 лв. от бюджета на съда.

 

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд Монтана в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

Районен   съдия: