О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр. Лом, 08.02.2017 г.

 

Районен съд гр.Лом, VІІ – ми съдебен състав, в закрито заседание на осми февруари, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

         ПРЕДСЕДАТЕЛ: Соня Камарашка,

 

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 2177/2016 година по описа на съда, за да се произнесе, взе предвид следното

 

Производството е образувано по искова молба от Т.А.Г. ***, чрез пълномощника адвокат К.Г. ***, със съдебен адрес ***, против Е.И.Ц. ***, Н.Р.К. ***, И.Р.Ц. ***, Г.В. ***, Д.Д.Д. ***, Е.А.Г. ***, Л.Г.М. *** и М.Г.М. ***, за делба на наследствени земеделски земи останали в наследство от С. И.Ц. б.ж. на гр.Вълчедръм и на И. Н. Ц. б.ж. на гр.Вълчедръм.

С Разпореждане на РС гр.Лом от 01.12.2016 год. исковата молба е оставена без движение, с указания в едноседмичен срок от получаване на съобщението, да се отстранят нередовностите по исковата молба, като се представят скици на имотите предмет на делбата, да се уточнят ответниците по иска, съгласно приложеното удостоверение за наследници, както и да се представи данъчна оценка на имотите за вписване на исковата молба в Агенция по вписванията на осн. ТР №3/2009год. на ОСГТК и чл.112 от ЗС.

С Разпореждане на РС гр.Лом от 07.12.2016 год. исковата молба е оставена без движение, с допълнителни указания в едноседмичен срок от получаване на съобщението да се уточни процесуалната легитимация, тъй като при разпореждане с имущество на лице поставено под настойничество, съгл. чл.164, ал.4 от СК, се прилага разпоредбата на чл.130, ал.3 и ал.4 от СК, за което не са представени надлежни доказателства.

С молба вх.№19486 от 12.12.2016год. по описа на ЛРС е поискано удължаване на срока за отстраняване на нередовностите по исковата молба с един месец

Съдът е уважил това искане на основание чл.63, ал.1 от ГПК, като е удължил срока за отстраняване на нередовността по исковата молба с един месец от получаване на съобщението.

С молба вх.№699 от 16.01.2017год. по описа на ЛРС е поискано отново удължаване на срока за отстраняване на нередовностите по исковата молба с две седмици. Съдът е уважил искането на основание чл.63, ал.1 от ГПК, като е удължил срока с две седмици от получаване на съобщението.

Съобщението е връчено на процесуалния представител на ищцата адвокат К.Г. на 17.01.2017 год.

Указаният от съда срок за отстраняване на нередовностите на исковата молба е изтекъл на 31.01.2017 год. и в рамките на този срок, а и до момента, същите не са отстранени, нито е поискано продължаване на срока.

Ето защо и на осн. чл.129, ал.3 от ГПК съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ВРЪЩА Искова молба от Т.А.Г. ***, чрез пълномощника адвокат К.Г. ***, със съдебен адрес ***, против Е.И.Ц. ***, Н.Р.К. ***, И.Р.Ц. ***, Г.В. ***, Д.Д.Д. ***, Е.А.Г. ***, Л.Г.М. *** и М.Г.М. ***, ведно с приложенията на осн.чл.129, ал.3 от ГПК и ПРЕКРАТЯВА поради това образуваното за разглеждане Гр. дело №2177/2016год. по описа на ЛРС.

 

Връщането на исковата молба може да се обжалва в едноседмичен срок, считано от връчване на преписа от настоящото определение, пред Окръжен съд гр.Монтана, с частна жалба, от която препис за връчване не се представя.

          Препис от настоящото определение, на основание чл. 7, ал. 2 от ГПК, ДА СЕ ВРЪЧИ на ищцата чрез пълномощника адвокат К.Г. ***, на основание чл. 39, ал. 1 от ГПК.

 

                                                                                             Районен съдия: