П Р И С Ъ Д А

ГР. ЛОМ, 14.02. 2017 ГОДИНА

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

Ломският  районен  съд,  наказателна  колегия  в  открито  заседание   на   четиринадесети февруари две  хиляди  и  седемнадесета   година  в  състав:

 

                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:    КАТЯ  ЦВЕТАНОВА

             

                    Съдебни заседатели: 1.  С.С.

                                                       2.  Б.  Б.

 

при секретаря       Л.П. , в присъствието на прокурор  - Е. Л.,   като разгледа докладвано  от съдията Цветанова НОХ д  № 598 / по описа за 2016  година на ЛРС и въз основа на доказателствата и закона,

                         

                                 П Р И С Ъ Д И:

         

 

ПРИЗНАВА подсъдимият  А.В.П., роден на *** година, в гр.Лом,,жив. гр. В……, ул…..,обл. Монтана, българин, български гражданин, неженен, със средно образование, безработен, неосъждан,с ЕГН **********  , ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, загдето на 01.06.2016 г. ,около 7.25 часа, на път III- 133, км. 63+500, с посока на движение от с. Мокреш, обл. Монтана, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, м. „Мерцедес”,м. „211 СDI”, с ДК № М – 82-03-ВС, собственост  на „…… ,гр. Монтана, при нарушение на правилата за движение и в нарушение на чл.5,ал.1 т.1 от ЗДвП „ Всеки участник в движението по пътищата  с поведението си не трябва да създава опасности и пречки за движението , не трябва да поставя в опасност живота и здравето на хората  и да причинява имуществени вреди” и чл.21,ал.1 от ЗДвП „При избиране на скоростта на движение на водача на пътно превозно средство от кат. „В” е забранено да превишава извън населеното място- 90 км/ч, движейки се с превишена скорост- 111.75 км.ч.,като по непредпазливост причинил две средни телесни повреди на И.Б.С. ***, изразяващи се в копресиано счупване на тялото на втори шиен прешлен, довело до трайно затруднение в движението на врата за срок по – голям от 30 дни, счу             пване на второ, трето, четвърто и пето ребра по предна мишична линия довело до трайно затруднение в движението на снагата за срок по – голям от 30 дни, като деянието е извършено в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта – 1.49 промила на хиляда , установени по надлежния ред с протокол от химическа експертиза № 1129 от 03.06.2016 г. на експерти химик в НТЛ при ОД МВР Монтана- престъпление по чл.343,ал.3,б”а”, във вр. с чл.343,ал.1,б.”Б”, във вр. с чл.342,ал.1 във вр. с чл.55, ал.1 от НК го осъжда на наказание от  8 / осем/ месеца  „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”.

На осн. чл.66 от НК отлага изтърпяването на наложеното наказание за срок от 3 години от влизане на присъдата в сила.

На осн. чл.343Г във вр. с чл.37,т.7 от НК лишава  А.  В.  П. от правото да управлява МПС за срок от 1г.2м. /една година и два месеца/, считано от 01.06.2016 г., като на осн.чл.59,ал.4 от НК  приспада времето  през което е лишен по административен ред да управлява МПС.

На основание чл. 189 НПК,  осъжда А.  В.П.   със снета по делото самоличност, да заплати по с/ка на ОД МВР Монтана сумата от 340.28 лв. за изготвяне на съдебни - експертизи и на НБПП гр. София за служебния защитник- адв. Н.А. от МАК, и 5 лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА ИЛИ ПРОТЕСТИРА ПРЕД МОС В 15 ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС.

 

 

 

                                    РАЙОНЕН  СЪДИЯ:

                                    

                                   СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

                                   1.                           2.