ПРОТОКОЛ

 

гр.Л О М, 01.02.2017 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, шести състав в открито съдебно заседание на първи февруари, две хиляди и седемнадесета година в състав.

Председател:  БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

Съдебни заседатели:

1.     Б.И.Б.Г.И.Б.

 

            при участието на секретар В.М. и прокурор Ели Лазарова, сложи за разглеждане НОХД № 574 по описа за 2015 год. докладвано от съдията Боряна Александрова.

На именното повикване в 13.03 часа, се явиха:

…………………………………………………………………………..

                   ОПРЕДЕЛИ:      

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Л.Г. *** в качеството й на защитник на подсъдимия Л.Н.В. от една страна и от друга страна прокурор при районна прокуратура Лом - прокурор Ели Лазарова споразумение с което подсъдимия Л.Н.В. роден на *** ***, обл.Монтана, българин, български гражданин, неженен, осъждан и реабилитиран с ЕГН ********** е ВИНОВЕН в това, че на 04 ноември 2015 год. в с. Дългоделци, обл. Монтана се признава за виновен за това, че на 04 ноември 2015 год. в  с. Дългоделци, обл. Монтана, при условията на повторност и в не маловажен случай и след предварителен сговор с К.С.В. и Ц.В. ***, отнел чужди движими вещи- 1 бр. 100- литров меден казан за варене на ракия, на стойност 220 лева; 1 бр. меден капак за казан за варене на ракия, на стойност 100 лева и 1 бр. медна „лула“ за казан за варене на ракия, като всички вещи са на обща стойност 360 лева, от владението и собственост на А.Ц.Р., от с.с., без съгласието на Р. и с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.195, ал.1, т.5 и т.7, във вр. с чл.194, ал.1 от НК, поради което при условията чл. 55, ал.1, т.1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание за срок от 6 /шест/ месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на наложеното наказание се отлага с изпитателен срок от три години като на основание чл.66 от НК.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Л.Н.В. възлага на районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия

На основание чл. 189, ал.3 НПК осъжда подсъдимия Л.Н.В. с ЕГН ********** със снета по делото самоличност да заплати направените разходи по досъдебното производство за изготвена експертиза в размер на 17,48 лева, по сметката на ОД МВР Монтана, както и 5 лв. /пет / в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на ЛРС при служебно издаване на изпълнителен лист.

       ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ ИЛИ ПРОТЕСТ.

 

На основание чл. 59, ал.1, т.1 НК зачита времето през което на подсъдимият Л.Н.В. с ЕГН ********** е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“, а именно от 27.12.2016 г. до 01.02.2017 г.

 

РАЙОНЕН  СЪДИЯ :

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                                                                         СЕКРЕТАР: