П Р О Т О К О Л

гр. Лом, 15.02. 2017 г.

 

Ломски районен съд, VІІ – ми съдебен състав в публично съдебно заседание на петнадесети февруари, две хиляди и седемнадесета година в състав:

Председател: СОНЯ КАМАРАШКА

 

при участието на секретар: А.Р.,

и прокурор в.и. открива съдебното заседание по НОХД № 516 по описа за 2016 год. в 9.30 ч. докладвано от СЪДИЯ КАМАРАШКА.

 

          На основание чл. 271, ал.1 от НПК съдът проверява явилите се лица.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът на основание чл. 382, ал. 7 от НПК, тъй като представеното споразумение не противоречи на закона и морала

О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнато споразумение между страните адв. Л.Г. от Адвокатска колегия гр. Монтана в качеството на защитник на подсъдимия Б.Л.К. с ЕГН ********** *** от една страна и от друга страна в.и. - прокурор при Районна прокуратура гр. Лом, за следното:

          Подсъдимият Б.Л.К. роден на ***г***, с постоянен и настоящ  адрес:***, българин, български гражданин, разведен, с основно образование, работи в „Хъс“ ООД, осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че

на 23.08.2016 год. около 17.30 часа, в гр. Лом , обл. Монтана, ул.“Хан Аспарух“, в района на магазин „Т-Маркет“ управлява МПС –лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Голф“ с рег***, собственост на С.К.С от с. Василовци, обл. Монтана, като неправоспособен, след като е наказван за същото по административен ред за същото деяние с НП № 15-0294-000194 от 14.09.2015г на Началника на РУ МВР Лом - влязло в законна сила от 14.10.2015г. и от налагането на административното наказание не е изтекла една година- престъпление по чл. 343в, ал. 2 във вр. ал. 1 от НК, при условията на чл. 55, ал.1, т.1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ НАКАЗАНИЕ от 4 /ЧЕТИРИ/ месеца „лишаване от свобода”, ИЗПЪЛНЕНИЕТО, на което на основание чл.66, ал.1 от НК СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ години.

На основание чл. 55, ал. 3 от НК на Б.Л.К. не се налага кумулативно предвиденото по - леко наказание в чл.343в, ал.2 във връзка с ал.1 от НК - „глоба”.

На основание чл. 381, ал.5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Б.Л.К. с ЕГН ********** се възлага на Районен инспектор при РУ – Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 516/2016г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО, на основание чл. 382, ал. 9 от НПК, е окончателно и съгласно чл. 383, ал. 1 от НПК, има последици на влязла в сила присъда.

ПРЕПИС от определението да се изпрати на Районна прокуратура гр. Лом за сведение и изпълнение. на бюро съдимост при Районен съд гр. Лом за отбелязване в съответния бюлетин и на Районния инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия за възпитателна работа.

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                    СЕКРЕТАР: