ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 14.02.2017 г.

Ломският районен съд, ТРЕТИ състав в публично съдебно заседание на четиринадесети февруари две хиляди и седемнадесета година в състав:

           

                                   Председател: КАТЯ ЦВЕТАНОВА

 

при участието на секретар: Л.П. и прокурора ЕЛИ ЛЗАРОВА, сложи за разглеждане дело НОХ № 526 по описа за 2016 год., докладвано от СЪДИЯТА КАТЯ ЦВЕТАНОВА.

На именното повикване в 10.05 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал.7 от НПК, съдът

                                                       ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение от 14.02.2017 г. по НОХД №526/2016 г. по описа на ЛРС, между Районна прокуратура гр. Лом  представлявана от прокурор Ели Лазарова от една страна и от друга страна адвокат Н.Г. – служебен защитник на подсъдимата С.С.Л. ***, за следното:

По силата на споразумението С.С.Л. родена на *** ***, обл. Монтана, българка, българска гражданка, без образование, безработна, неомъжена, неосъждана, с ЕГН **********, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВНА в това, че на 16.03.2016 година, в с. С.., обл. Монтана, на ул. ……., противозаконно пречела на орган на властта – разследващ полицай А. Д., служител на РУ гр. Лом, извършващ действия по разследване – претърсване и изземване, на основание чл.161, чл. 162, чл. 163 от НПК по досъдебно производство № 362/2015 година по описа на РУ гр. Монтана, респ., преписка, вх. № 1792/2015 година по описа на РП гр. Монтана, да изпълни задълженията си, да вземе и запази без да се нанасят щети, по досъдебното производство като веществено доказателство, движима вещ: лек автомобил, марка „Алфа Ромео“, модел “155“, с ДК № М-45-75-АТ, собственост на Г.М. И. от с. С., обл. М..

Деянието е извършено виновно и съставлява престъпление по чл. 270, ал.1 НК.

За така извършеното деяние страните се споразумяха наложеното наказание да бъде при условията на чл. 381, ал. 4 от НПК и на основание чл.54 от НК, й налага наказание „Глоба“ в размер на 500 лв. /петстотин лева/ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд гр. Лом.

На основание чл. 53, ал. 1 от НК, веществените доказателства – 1 бр. брадва с дървена дръжка, предадена с приемо-предавателен протокол на Районен съд гр. Лом, ОТНЕМА в полза на държавата, за унищожаване.

ОСЪЖДА подсъдимата С.С.Л. ***, да заплати по сметка Национално бюро за правна помощ гр. София, за служебен защитник адв. Н.Г. от МАК, както и 5 лв. /пет/ лева за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд гр. Лом.   

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство срещу С.С.Л. ***, подсъдима по НОХ № 526/2016 г. по описа на ЛРС, поради решаване на делото със споразумение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Протоколът приключи в 10.50 ч. и се изготви в съдебно заседание.

                                           

                                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                          

                                                               СЕКРЕТАР: