ПРОТОКОЛ

 

гр. Л О М, 21.02. 2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, четвърти наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и първи февруари две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

 

                      Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

Описание: bracket

                                                       Ю.Т.Й.

                Съдебни заседатели:   

                                                       С.С.С.

                                                       

 

при участието на секретар: Д.Ц. и прокурора: РОСЕН СТАНЕВ сложи за разглеждане НОХД № 622 по описа за 2016 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА .

 На именното повикване  в 13.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

               На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н.А. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия П.К.М. ***, адв. П.Г. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия Н.Б.Ц. *** от една страна и от друга страна Районен прокурор при ЛРП Росен Станев Споразумение за следното:

 

Подсъдимият П.К.М. роден на ***г***, българин, български гражданин, с основно образование, жив. *************, неженен, безработен, осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че за времето 20.00 часа на 15.03.2016 година до 08.00 часа на 16.03.2016 година в гр.Лом област Монтана в условията на продължавано престъпление, и при условията на повторност, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за  защита на имот – взломени кафе автомати, и след предварителен сговор с непълнолетния , но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си - Н.Б.Ц. ***, отнел от владението  на:  *********** гр.Лом и *********** ЕООД гр.Лом движими вещи-парични суми, както следва:

1/В гр.Лом област Монтана, ж.к. „Зорница” срещу блок № 2 от кафе автомат, марка „Саеко”, отнел от владението на фирма „********* „ ЕООД гр.Лом с упълномощен представител  С.З.П. *** парична сума в размер на 4,00 лева.

2/В гр.Лом област Монтана, ул. „Славянска” № 53 от кафе автомат, марка „Саеко”, направил опит да отнеме от владението на фирма „****” ЕООД гр.Лом с упълномощен представител  С.З.П. *** парична сума в размер на 300,00 лева, като деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини.

 3/В гр.Лом област Монтана, ул. „Шести Септември” № 37 от кафе автомат, марка „Саеко”, отнел от владението на фирма „**********” ЕООД гр.Лом с упълномощен представител  С.З.П. *** парична сума в размер 16,00 лева.

4/В гр.Лом област Монтана, ул. „Селиолу” № 6 от кафе автомат, марка „Саеко”, отнел  от владението на фирма *********** ЕООД гр.Лом с упълномощен представител Ц. М. Г. от гр.****** парична сума в размер 5,00 лева, или обща парична сума в размер на 25,00 /двадесет и пет/ лева,без знанието и съгласието на собственика и с намерението противозаконно да я присвои, поради което и на основание чл. 195, ал.1, т.3, т.5 и т.7  във връзка с  чл.194, ал. 1, във връзка с чл.18 ал.1 и  във връзка с чл.26, ал.1 от НК при условията на чл. 55, ал.1, т. 1 НК  МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», което наказание да изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, при първоначален строг режим на изтърпяване.

 

Подсъдимият Н.Б.Ц. - роден на ***г***, българин, български гражданин, ученик в десети клас във ВУИ “Ангел Узунов“- Ракитово , неженен, осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че за времето20 часа на 15.03.2016 г. до 08 часа на 16.03.2016 г. в град Лом като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си в условията на продължавано престъпление, при условията на повторност, чрез разрушаване на преграда, здараво направена за защита на имот – взломени кафе автомати и след предварителен сгворо с П.К.М. *** отнел от владението на фирма „*****” ЕООД град Лом и *********** ЕООД град Лом движими вещи парични суми както следва:

В град Лом, ж. к. „Зорница” срещу блок 2 от кафе автомат, марка „Саеко” отнел от владението на фирма „******” ЕООД град Лом с упълномощен представител С.З.П. ***, оулица „Иван Кулин” 5 парична сума в размер на 4.00 лева,

В град Лом, ул. „Славянска” 53 от кафе автомат, марка „Саеко” направил опит да отнеме от владението на фирма „*****” ЕООД град Лом с упълномощен представител С.З.П. ***, оулица „Иван Кулин” 5 парична сума в размер на 300,00 лева, като дейнието останало недовършено поради независещи от дееца причини,

В град Лом, ул. „Шести септември” 37 от кафе автомат, марка „Саеко” отнел от владението на фирма „Янис – 2013” ЕООД град Лом с упълномощен представител С.З.П. *** парична сума в размер на 16,00 лева и

В град Лом, на ул. „Селоглу” 6 от кафе автомат, марка „Саеко” отнел от владението на фирма *********** ЕООД град Лом С мол Ц. М. Г.от град ****** парична сума в размер на 5,00 лева, или обща парична сума в размер на 25,00 лева (двадесет и пет лева) без съгласието на собствениците на собствениците и с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 195, ал.1, т.3,т.5 и т.7  във връзка с  чл.194, ал. 1, във връзка с чл.18 ал.1 и  във връзка с чл.26 ал.1във вр. чл.63, ал.1, т.3 от НК при условията на чл. 54 от НК  МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», което наказание да изтърпи  в ПОПРАВИТЕЛЕН ДОМ при първоначален общ режим    до навършване на пълнолетие.

 

На основание чл.189, ал.1 от НПК всеки един от подсъдимите П.К.М. и Н.Б.Ц. със снета по делото самоличност, Ц. със съгласието на своите родители – майка В.В.Т. следва да заплати по сметката на Националното бюро за правна помощ адвокатско възнаграждение на определените от АС гр. Монтана и назначени за техни защитници адв. Н.А. от МАК на подсъдимия М. и адв. П.Г. от МАК на подсъдимия Ц. и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом по 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 622/16г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                   

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                            

                                                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1./

                                                                                                       /Ю. Й./

                                                

                                                                                                           2./

                                                                                                     /С. С./