ПРОТОКОЛ

 

гр. Л О М, 16.02.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, четвърти наказателен състав в публично съдебно заседание на шестнадесети февруари две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

 

                      Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

Описание: bracket

                                                       В.К.С.

                Съдебни заседатели:   

                                                     Е.К.С.

                                                       

 

при участието на секретар: Д.Ц. и прокурора: ВАЛЕРИ И. сложи за разглеждане НОХД № 19 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 9.30  часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н.А. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия И.В.Л. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Валери И. Споразумение за следното:

 

Подсъдимият И.В.Л. роден на ***г***, българин, български гражданин, основно образование, жив. с. ******, неженен, осъждан, с ЕГН **********

Е ВИНОВЕН в това, че в началото на месец септември 2016 година   в с.Черни връх област Монтана, при условията на опасен рецидив отнел от владението на К.И.А. ***- чужда движима вещ- един брой моторна резачка марка „Партнер-351” на стойност 180 лева, без знанието и съгласието на собственика и с намерението противозаконно да я присвои,  поради което и на основание чл.196, ал.1, във вр. с чл.194, ал.1 от НК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 вр. чл. 36 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание “ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, което да изтърпи ефективно при първоначален „строг” режим на изтърпяване в затвор или затворническо общежитие от закрит тип на основание чл.61, т.2 от Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража.

 

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимия И.В.Л. със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на МВР гр.София направените по делото разноски в размер на 38.64лева /тридесет и осем лева и шестдесет и четири стотинки/, а по сметката на Националното Бюро за правна помощ гр.София адвокатско възнаграждение на определения от АС-Монтана и назначен за негов защитник адв. Н.А. от МАК и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 19/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                   

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                     

                                                         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

                                                                                              /В. С./

                           

                                                                                                2.

                                                                                              /Е. С./