ПРОТОКОЛ

 

гр. Л О М, 14.02.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, четвърти наказателен състав в публично съдебно заседание на четиринадесети февруари две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

 

                                                         Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

         при участието на секретар: Д.Ц. и прокурора: РОСЕН СТАНЕВ сложи за разглеждане НОХД № 20 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 9.00 часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                            О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Ф.Г. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия Л.В.С. *** от една страна и от друга страна Районен прокурор при ЛРП Росен Станев Споразумение за следното:        

 

           Подсъдимият Л.В.С. роден на ***г. в гр. ****, българин, български гражданин, незавършено основно образование, жив. гр************, понастоящем в Затвора гр. Враца, където изтърпява наказание „Лишаване от свобода“ по влязла в сила присъда, неженен, безработен, осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че за времето от месец декември 2015г. до 12.01.2017 г. в гр.Вълчедръм, област Монтана и с.Бели мел, област Монтана, като пълнолетно лице, без да е сключил граждански брак е заживял съпружески с лице от женски пол, ненавършило 16-годишна възраст-В. Л. Р. с ЕГН ********** ***, поради което и на основание чл.191, ал.1 във връзка  с чл. 54, ал.1 във връзка с чл.42а, ал.1, ал.2, т.т.1 и 2 и ал.3, т.1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание “ПРОБАЦИЯ “ със следните пробационни мерки:

1./ “ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС” ЗА СРОК ОТ 12 /ДВАНАДЕСЕТ/ МЕСЕЦА, с явяване и подписване пред пробационен служител 2 /два/ пъти седмично.

2./ “ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ”,  ЗА СРОК ОТ 12 /ДВАНАДЕСЕТ/ МЕСЕЦА,

 

както и наказание „ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ”, което да бъде изпълнено чрез обявяването му посредством залепено съобщение за него, на определеното за това място в общинския център в гр.Вълчедръм, област  Монтана на община Вълчедръм, област Монтана.

 

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК подсъдимия Л.В.С. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на Националното Бюро за правна помощ гр. София адвокатско възнаграждение на определения от АС гр. Монтана и назначен за негов защитник адв. Ф.Г. от МАК и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом  5/пет/ лева за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 20/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: