ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 27.02.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, четвърти наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и седми февруари две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

 

                                                          Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: Д.Ц. и прокурора: ВАЛЕРИ ИЛИЕВ сложи за разглеждане НОХД № 71  по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 14.30  часа  се явиха:    

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. П.Г. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия К.М.М. *** от една страна и от друга страна  прокурор при ЛРП Валери Илиев Споразумение за следното:

 

Подсъдимият К.М.М. роден на ***г***, българин, български гражданин, основно образование, жив. гр. **********,  неженен, пенсионер по болест, неосъждан, с ЕГН ********** Е  ВИНОВЕН в това, че на на 24.02.2017 г. около 14,45 часа в град Лом, по ул. „Софийска” управлява МПС лек автомобил марка „******” с рег. № **************, собственост на Б. А. К. от град **** без да притежава свидетелство за управление на МПС след като е наказван по административен ред за същото с Наказателно постановление № 16-0294-000980 от 18.11.2016 г. и от наказанието му не е изминала една година,  поради което и на основание чл.343в, ал.2 във вр. ал.1 от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ДЕВЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

         На основание чл. 67, ал. 2 НК възпитателните мерки по отношение на условно осъдения К.М.М. се възлагат на полицейски инспектор по местоживеене на същия.

На основание чл. 55, ал. 3 НК НЕ СЕ НАЛАГА предвиденото по-леко наказание ГЛОБА.

 

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимият К.М.М. със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на НБПП гр. София адвокатско възнаграждение на определения от АС гр. Монтана и назначен за негов служебен защитник адв. П.Г. от МАК и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 71/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                   

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: