Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  

гр. Лом, 20.03.2017 г.

 

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Районен съд гр.Лом, в публичното съдебно заседание на двадесети март две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Соня Камарашка,

 

при секретаря А.Р., като разгледа докладваното от съдия Камарашка гр.д. № 326 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

         

          Охранително производство по реда на чл. 330 и следв. ГПК.

          Молба с правно основание по чл. 50 СК.

 

          Мотивиран от горното, съдът

 

Р  Е  Ш  И:

 

         

          ПРЕКРАТЯВА с развод сключеният на 29.06.1997 год., с Акт № 52 на Община гр.Лом Граждански брак между М.М.Г. с ЕГН ********** *** и Ц.Д.Г. с ЕГН ********** ***, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, подписано от тях, а именно:

1.             ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака малолетно дете – *** родена на ***год. с ЕГН ********** на майката, М.М.Г. с ЕГН ********** ***, като ПОСТАНОВЯВА, че детето ще има местоживеене при майката.

2.             ОПРЕДЕЛЯ на бащата Ц.Д.Г. с ЕГН ********** ***, следният режим на родителски контакти с малолетно дете – *** родена на ***год. с ЕГН **********, бащата ще има право да взема детето при себе си всяка първа и трета събота и неделя на месеца, за времето от 09,00 часа на съботния ден до 18,00 часа на неделния ден, както и един месец през лятото, което време да не съвпада с евентуалния платен годишен отпуск на майката.

3.             ОСЪЖДА Ц.Д.Г. с ЕГН ********** ***, да заплаща на М.М.Г. с ЕГН ********** ***, като майка и законен представител на *** родена на ***год. с ЕГН **********, месечна издръжка в размер на по 100.00лева /сто лева/, считано от 27.02.2017 год. до настъпване на законни предпоставки за нейното изменение или прекратяване.

4.             ПРЕДОСТАВЯ семейното жилище – находящо се в гр.Лом, ул***, обл.Монтана за ползване на Ц.Д.Г. с ЕГН ********** ***.

5.             ВЪЗСТАНОВЯВА предбрачното фамилно име на съпругата и ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака да носи фамилното име „К.”, като се именува М.М. К..

6.             След прекратяване на брака страните няма да си дължат издръжка един на друг.

7.             През време на брака не са придобили недвижимо имущество.

8.             Нямат взаимни претенции към притежавани банкови сметки.

 

          ОСЪЖДА Ц.Д.Г. с ЕГН ********** ***, да заплати по сметка на РС гр.Лом сумата от общо 92,00 лв. /деветдесет и два лева/, представляваща: държавна такса върху присъдената издръжка в размер на 72,00 лв. и 20.00 лв. – окончателна държавна такса за допускане на развода по взаимно съгласие, както и 5.00 лева в случай на служебно издаване на изпълнителен лист, на осн. чл.6, т.3 и чл.7, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

 

          ОСЪЖДА М.М.Г. с ЕГН ********** ***, да заплати по сметка на РС гр.Лом сумата от 20,00 лв. /двадесет лева/ окончателна държавна такса за допускане на развода по взаимно съгласие, на осн. чл.6,т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, както и 5.00 лева в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Решението подлежи на въззивно обжалване пред ОКРЪЖЕН СЪД гр.МОНТАНА само в частта за разноските в двуседмичен срок от съобщението.

 

В останалата му част решението не подлежи на обжалване – по арг. от чл.330, ал.5 от ГПК.

         

На основание чл.107, ал.1 от ПАС, да се изпрати съобщение, до служба „Гражданска регистрация и административно обслужване” при Областна администрация гр.Монтана и на Бюро съдимост.

 

 

                                                                         Районен съдия: