О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

Гр.Лом,  10 март 2017г.

 

    Боряна Александрова, съдия-докладчик по гр.д. 1036/16г. по описа на ЛРС, след като се запознах с доказателствата по делото, установих следното:

Производството по делото е образувано по депозирана исоава молба от Т.И.Д..

Молба е депозирана на 04.04.2016г., в хода по размяна на книжата ответниците са призовани по реда на чл.47 ГПК, поради което съдът е указал на ищцата да заплати определената от МАК сума за назначаване на особен представител. Исковата молба е оставена е без движение, с указание,че следва да я приведе в съответствие с изискванията на чл.127 ГПК, а именно : да внесе необходимата сума за назначаване на особен представител на ответниците. Това е съобщена на пълномощника на ищцата в с.з. на 21.02.2017г., срока е изтекъл на 08.03.2017г.

Съдът е указал на ищеца , че при неизпълнение делото ще бъде прекратено, а молбата - върната.До днес 10.03.2017г. нередовностите не са отстранени. 

Съдът в изпълнение на задълженията по чл.140 от ГПК, след като извърши проверка на редовността на предявената искова молба след изтичане на срока, констатира, че въпреки изрично дадените указания по отношение на нередовността на исковата молба към настоящия момент същите не са отстранени. В законовия срок, който е изтекъл на 08.03.2017 г., не са изпълнени дадените указания, нито е поискано   продължаване на срока по реда на чл.63, ал.1 от ГПК.

Неизпълнението на дадените от съда указания по привеждането на исковата молба в съответствие с изискванията на закона е процесуално бездействие, имащо за последица връщане на нередовната искова молба, тъй като процесуалните срокове са преклузивни и след изтичането им се погасява правото за извършване на съответното процесуално действие.

Мотивиран от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

ВРЪЩА исковата молба на Т.И.Д., по която е образувано  гр. дело № 1036 по описа за 2016 г. на РС-Лом, като нередовна.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 1036 по описа за 2016г. на РС-Лом.

 

Определението подлежи на обжалване с частна жалба, подадена чрез РС-Лом до ОС-Монтана, в едноседмичен срок, считано от датата на връчването му на ищеца.

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:..................