ПРОТОКОЛ

 

град Л О М, 08.03.2017 година

           Ломски районен съд, ШЕСТИ СЪСТАВ, в публично  съдебно заседание на осми март, две хиляди и седемнадесета година в състав:

                        

                        Председател : БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

                               Съдебни заседатели : Г.И.Б.

                                                                                           Р.Ц.Р.

 

при участието на прокурор ЕЛИ ЛАЗАРОВА и секретар: В.М. сложи за разглеждане НОХД № 456 по описа за 2016 година докладвано от СЪДИЯТА АЛЕКСАНДРОВА.

 

На именното повикване в 11.00 часа се явиха:

…………………………………………………………………………..

                   ОПРЕДЕЛИ:      

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение между страните адв. Ф.Г. от МАК в качеството му на служебен защитник на подсъдимия С.М.И. и адв. Р.Б. в качеството му на служебен защитник на подсъдимия И.М.И. от една страна и от друга страна прокурор Ели Лазарова – прокурор при Районна прокуратура Лом, за следното:

С.М.И. с ЕГН ********** ***, роден на *** г. в гр. Белоградчик, българин, български гражданин, неженен, с основно образование, безработен, осъждан, Е ВИНОВЕН В ТОВА, ЧЕ: На 03.10.2014 г., в землището на с. Смирненски, обл. Монтана, в местността „Иков дол”, при условията на повторност, в немаловажен случай, след предварителен сговор с И.М.И. ***, отнел от владението на „БТК” АД, чужди движими вещи, оставени без постоянен надзор : 20 л. метра оловна защитна обвивка и метална броня на телефонен съобщителен кабел, тип 4х4х1,2+15х4х1,2, на стойност 56,10 лв., без знанието и съгласието на собственика, с намерение противозаконно да го присвои, като за извършване на деянието е използвал техническо средство (2 броя прави лопати), поради което на основание чл. чл. 195, ал. 1, т. 2, т. 4, т. 5 и т. 7 във вр. с чл. 194, ал. 1 от НК и при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание   „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ месеца”, което да изтърпи ефективно при строг режим в затворническо общежитие от закрит тип. На основание чл.59 от НК, зачита времето през което подсъдимия С.М.И. е бил задържан по взетата мярка за неотклонение „задържане под стража” от органите на МВР, считано от 03.03.2017 г. до днес 08.03.2017 г. когато влиза в сила споразумението и определението за одобряване на настоящото споразумение.

 

И.М.И. с ЕГН ********** ***, роден на *** г. в гр. Белоградчик, българин, български гражданин, неженен, с основно образование, безработен, осъждан Е ВИНОВЕН В ТОВА, ЧЕ: На 03.10.2014 г., в землището на с. Смирненски, обл. Монтана, в местността „Иков дол”, при условията на опасен рецидив, в немаловажен случай, след предварителен сговор със С.М.И. ***, отнел от владението на „БТК” АД, чужди движими вещи, оставени без постоянен надзор : 20 л. метра оловна защитна обвивка и метална броня на телефонен съобщителен кабел, тип 4х4х1,2+15х4х1,2, на стойност 56,10 лв., без знанието и съгласието на собственика, с намерение противозаконно да го присвои, като за извършване на деянието е използвал техническо средство (2 броя прави лопати)  поради което на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 във вр. с чл. 195, ал. 1, т. 2, т. 4 и т. 5 във вр. с чл. 194, ал. 1 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ месеца”, което да изтърпи ефективно при строг режим в затворническо общежитие от закрит тип.

 

ОСЪЖДА подсъдимияите И.М.И. с ЕГН ********** *** и С.М.И. с ЕГН ********** *** да заплатят по сметката на ОД МВР Монтана сумата от 55,00 лева направените по делото разноски, за изготвяне на експертиза и 5,00 /Пет/ лева по сметка на ЛРС за евентуално издаване на изпълнителен  лист.

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №456 от 2016 г. по описа на РС Лом поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение.

 

На основание чл. 25 във с чл. 23, ал.1 НК, ОПРЕДЕЛЯ на осъдения С.М.И. с ЕГН ********** ***, роден на *** г. в гр. Белоградчик, българин, български гражданин, неженен, с основно образование, безработен, осъждан, едно общо наказание измежду наложените по НОХД №49 от 2015 г. на РС Белоградчик, НОХД №162/2015 г. на РС Белоградчик и настоящото НОХД №456 от 2016 г. на ЛРС като определя едно общо наказание, най-тежкото измежду наложените, а именно ШЕСТ месеца „лишаване от свобода“ при режим на изтърпяване „строг“ от закрит тип.

На осн. чл.59,ал.1 ПРИСПАДА времето в което подсъдимия  С.М.И. с ЕГН ********** ***, роден на *** г. в гр. Белоградчик, българин, български гражданин, неженен, с основно образование, безработен, осъждан е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 03.03.2017 г. до 08.03.2017 г. както и изтърпяното наказание по присъдите предмет на кумулацията.

На основание чл. 25, ал.2 НК ПРИСПАДА изтърпяната част от присъдите предмет на кумулацията.

Определението подлежи на обжалване или протест по реда на глава ХХІ  от  НПК.

………………………

На основание чл. 309, ал.4 от НПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОТМЕНЯ мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета по отношение на С.М.И. с ЕГН ********** ***, роден на *** г. в гр. Белоградчик, българин, български гражданин, неженен, с основно образование, безработен, осъждан, считано от 11:35 часа днес 08.03.2017 г., поради постигнато споразумение, като освобождава подсъдимия още в съдебната зала, днес.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване или протест с частна жалба в тридневен срок, считано от днес пред ОС Монтана, като евентуално при жалба или протест насрочва делото пред въззивната инстанция на 13.03.2017 г. от 14.00 часа.

Копие от настоящото определение с което е отменена мярката по отношение на подсъдимия С.М.И. да се изпрати на н-ка на Затвора Враца за сведение и изпълнение.

 

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11:36 часа.

 

                                                      

     РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1…………………

                                                                 

                                                                2…………………

                                                                          

                                                                      СЕКРЕТАР: