ПРЕПИС-ИЗВЛЕЧЕНИЕ!

ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 02.03.2017 г.

 

ЛОМСКИ районен съд, пети наказателен състав в публично

 

съдебно заседание на втори март две хиляди и седемнадесета година в състав

 

 

                   Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

Описание: bracket

Съдебни заседатели:      Е.К.С.

 Членове:

   Б.И.Б.

 

 

при участието на секретар: Р.Д.

и прокурора: ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ сложи за разглеждане НОХ дело № 43 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯ МИРОНОВА.

 На именното повикване в 9.40 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. П.П. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия С.Б.Д. *** от една страна и от друга страна прокурор Георги Цветанов, Споразумение за следното:

Подсъдимият С.Б.Д. роден на *** ***, българин, български гражданин, с основно образование, женен, осъждан /реабилитиран/, пенсионер с ЕГН **********  Е ВИНОВЕН  в това, че  на 17.11.2016г. в ********** в обитаван от него имот, в немаловажен случай, държи 8,820 кг. нарязан тютюн за пушене на обща стойност 1340,64 лв., без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон – чл.25, ал.1 от Закон за тютюна и тютюневите изделия – „Тютюневите изделия от местно производство и внос се продават на вътрешния пазар с поставен върху потребителската опаковка бандерол по начин, който да гарантира, че употребата на стоката е невъзможна без неговото унищожаване чрез разкъсване” и чл.2,ал.2 от Закона за акцизите и данъчните складове - „на облагане с акциз подлежат:…..тютюневите изделия….” поради което и на основание чл.234, ал.1 от НК  при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание  ШЕСТ МЕСЕЦА „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, изтърпяването на което наказание да бъде отложено на осн. чл.66, ал.1 от НК за срок от ТРИ ГОДИНИ  от влизане в сила на определението на съда,с което се одобрява това споразумение.

 

На основание разпоредбата на чл.55, ал.3 от НК страните се споразумяват на С.Б.Д. да не се налага по-лекото предвидено кумулативно наказание „ГЛОБА“.

     На осн. чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения С.Б.Д. се възлага на районен инспектор към РУ МВР Лом , отговарящ за *********

 

          На основание чл.234, ал.3 във вр. с чл.53, ал.1, буква „а” от НК, ОТНЕМА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА веществените доказателства – черен полиетиленов чувал съдържащ нарязан насипен тютюн, с общо тегло 8.820 кг. на обща пазарна стойност 1340,64 лв., оставени на съхранение в РУ гр.Лом.

На основание чл.2, ал.1 от Наредба №7 от 02.09.2010 година за разпореждането с отнети и изоставени в полза на държавата акцизни стоки, веществените доказателства, ДА БЪДАТ унищожени от органа който ги е задържал – РУ гр.Лом чрез изгаряне.

Препис от настоящето определение на РУ гр.Лом, за изпълнение.

 

НЕ ЛИШАВА от права на основание чл.37, ал.1, т.7 НК като кумулативно предвидено наказание по чл.234 НК, тъй като обвиняемата С.Б.Д. не притежава такива.

 

ОСЪЖДА подсъдимият, С.Б.Д. със снета по делото самоличност  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на МВР - София 62 лева направените по делото разноски, за изготвяне на експертиза  и 5,00 /Пет/ лева по сметка на ЛРС за евентуално издаване на изпълнителен  лист.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 43/2017г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: