ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 29.03.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, четвърти наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и девети март две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

 

                                                       Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: Д.Ц. и прокурора: РОСЕН СТАНЕВ сложи за разглеждане  НОХД № 77 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в  9.30 часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                            О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Ц.П. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия Д.П.К. *** от една страна и от друга страна Районен прокурор при ЛРП Росен Станев Споразумение за следното:        

 

           Подсъдимият Д.П.К. роден на ***г. в гр. *****, българин, български гражданин, с начално образование, жив. с. ******, неженен, безработен, осъждан, с ЕГН **********  Е ВИНОВЕН в това, че на 05.05.2016 г.,около 17.00 ч. в с.Якимово,обл.Монтана на ул.Георги Димитров при управление на МПС-лек автомобил марка ,,ОПЕЛ”,модел ,,Корса” с ДК N *****,собственост на А. Д. А. от гр.******, отказал да спре на подаден звуков и светлинен сигнал на органите на МВР за извършване на проверка, като избягал, но по-късно бил установен, като с това си деяние противозаконно пречил на орган на властта да изпълни задълженията си, поради което и на основание чл.270, ал.1 от НК при условията на чл.55, ал.1, т.2, б.,,б” от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание “ПРОБАЦИЯ “ със следните пробационни мерки:

1./ “ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС” ЗА СРОК ОТ 7 /СЕДЕМ/ МЕСЕЦА, с явяване и подписване пред пробационен служител 2 /два/ пъти седмично.

2./ “ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ”,  ЗА СРОК ОТ 7 /СЕДЕМ/ МЕСЕЦА.

 

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК подсъдимия Д.П.К. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на Националното Бюро за правна помощ гр. София адвокатско възнаграждение на определения от АС гр. Монтана и назначен за негов защитник адв. Ц.П. от МАК и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом  5/пет/ лева за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 77/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: