ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 02.03.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, четвърти наказателен състав в публично съдебно заседание на втори март две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                      Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

                                                       Б.И.Б.

                Съдебни заседатели:   

                                                       Е.К.С.

                                                     

при участието на секретар: Д.Ц. и прокурора: РАЙНА П. сложи за разглеждане НОХД №  по описа за 2016 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 17.00 часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. С.П. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия К.К.М. *** от една страна и от друга страна  прокурор при ЛРП Райна П. Споразумение за следното:

 

Подсъдимият К.К.М. роден на ***г***, българин, български гражданин, основно образование, жив. с.*************,  неженен, безработен,  неосъждан, с ЕГН ********** Е  ВИНОВЕН в това, че на 01.03.2017г около 14,19ч в с. Ковачица, обл. Монтана, по ул. „Седма“ си служил с регистрационни табели  с № ************, издадени за друго МПС- за лек автомобил „Ауди“, модел „А4“ с рама №WAUZZZ8DZYA013738, собственост на А.Н.М. от гр. *****, обл. Ловеч, монтирани на лек автомобил „Ауди“, модел „А4“ с рама № WAUZZZ8DZXA087911, който към момента на деянието не е регистриран по надлежния ред,  поради което и на основание чл.345, ал.1 от НК, при условията на чл.54 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

Подсъдимият К.К.М. роден на ***г***, българин, български гражданин, основно образование, жив. с***********,  неженен, безработен,  неосъждан, с ЕГН ********** Е  ВИНОВЕН в това, че на неустановена дата за времето от 01.12.2016г до 01.03.2017г в с. Станево, обл. Монтана в нарушение на установения за това ред заличил идентификационен номер на рама на моторно превозно средство – на лек автомобил „Ауди“, модел „А4“ с рама № WAUZZZ8DZXA087911, собственост на В. Р. А. от с. *****, обл. Монтана, поради което и на основание чл. 345а, ал.1 от НК във вр. чл.55, ал.1, т.1 от НК  МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

На основание чл.55 ал.3 от НК на  К.К.М. не следва да се налага кумулативно предвиденото  по-леко наказание в чл.345а ал.1 от НК наказание „глоба”.

 На основание чл.23 от НК на К.К.М. СЕ ОПРЕДЕЛЯ ЕДНО ОБЩО НАКАЗАНИЕ за тези му две деяния,най- тежкото от тях, ЕДНА ГОДИНА ЛИШВАНЕ от СВОБОДА, като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години от влизане в сила на определението за одобряване на настоящето споразумение.

На основание чл. 381, ал.5, т.4 от НПК, във вр. чл.67, ал.1 от НК, възпитателните мерки по отношение на условно осъдения подсъдим К.К.М., със снета по делото самоличност се възлага на районен инспектор при РУ – Лом гр.Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 Иззетите като веществено доказателство два броя регистрационни табели с  ***** СЕ ОТНЕМАТ в полза на държавата.

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимият К.К.М. със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на  Националното Бюро за правна помощ гр. София адвокатско възнаграждение на определения от АС гр. Монтана и назначен за негов защитник адв. С.П. от МАК и  в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 85/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                   

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.          

                                                                                                /Б. Б./

 

                                                                                                2.

                                                                                                 /Е. С./