ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 13.03.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, пети състав, в публично съдебно заседание на тринадесети март, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                            Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

    Съдебни заседатели:

    1. Б.И.Б.

    2. Г.И.Б.

 

при участието на секретар: Р.Д., прокурор: ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ сложи за разглеждане НОХД  № 106 по описа за 2017 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 17.25  часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                             О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Ф. Г. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия Р.Б.Н. *** от една страна и от друга страна прокурор Георги Цветанов, Споразумение за следното:

 

Подсъдимият Р.Б.Н. роден на *** ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, осъждан, живущ ***, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН  в това, че за времето на 05.03.2017 г. и 06.03.2017 г. в ***********, стая на междуетажното пространство, собственост на М.С.Р. от гр.лом, обл.Монтана, при условията на продължавано престъпление, в условията на повторност в немаловажен случай и чрез използване на техническо средство /ключ/,  извършил следното:

На 05.03.2017 г. в  отнел от владението на М.С.Р. движима вещ – 1 бр. кутия с 2,5 литра латекс марка „Леко“ на стойност 4 лв., както и на 06.03.2017 год.  направил опит да отнеме движими вещи – 1 бр. проточен бойлер марка „теси“, 1 бр. сешуар марка „браун“, 1 бр. двоен контакт – черен на цвят, разклонител с 3 гнезда и проводник с дължина 1,50 м., 1 бр. удължител с фасонка и щепсел с дължина 6 метра, 1 бр. смесител за вода с един кран в средата, 1 бр. смесител за вода с две врътки, 1 бр. подвижна душ слушалка, 2 бр. тройни порцеланови стенни закачалки, 1 бр. ПВЦ сифон, 1 бр. кран 7/8 с удължение, 1 бр. бронзов трипътник с манометър, 1 бр. бронзов филтър, 1 бр. парче от ПВЦ с корниз с дължина 0,40 см. 1 бр. мека „В и К“ връзка черна на цвят, 1 бр. проводник с щепсел с дължина 1,50 м. или всичко на обща стойност 104,50 лева без знанието и съгласието на собственика и с намерение противозаконно да ги присвои като деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини, поради което и на основание  чл. 195, ал. 1, т. 4 пр.2-ро и 7 във вр. Чл. 194, ал. 1 във вр. чл. 26, ал. 1 и във вр. с чл.18 ал.1 от НК, във връзка с чл.58, б.“а“ и чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание ПЕТ месеца „Лишаване от свобода”, което да се изтърпи ефективно при първоначален ОБЩ режим на изтърпяване на наказанието в затворническо общежитие от „открит тип“, съгласно чл.57 ал.1 т.3 и чл.58, т.3 от ЗИНЗС.

 

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК подсъдимият Р.Б.Н. със снета по делото самоличност следва да заплати  по сметката на ОД на МВР - гр. Монтана направените по делото разноски  в размер на 42,32 лв. /четиридесет и два лева и тридесет и две стотинки/, и по сметката на ВСС- гр. София - 5/пет/ лева за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

На  основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 106/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                  СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

                                                      1…………………….

                                                           /Б.Б./

 

                                                      2…………………….

                                                           /Г.Б./

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът,

О П Р Е Д Е Л И :

На основание чл. 306, ал.1 т.3 от НПК, вр. чл. 68, ал. 1 НК,  ПРИВЕЖДА в изпълнение по отношение на подсъдимия Р.Б.Н. роден на *** ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, осъждан, живущ ***, с ЕГН **********, присъдата по НОХД № 536/2016 г. по описа на ЛРС, от 11/единадесет/ месеца лишаване от свобода.

ОПРЕДЕЛЯ първоначален „общ режим” на изтърпяване на наказанието, което да бъде изтърпяно в „затворническо общежитие” от „открит“ тип, на основание чл. 57, ал.1 т.3.

ПРИСПАДА,  на основание чл.59, ал.1 от НК времето от 06.03.2017 г. 04.10 ч. до 14.00 ч. на същия ден, през което време подс. Р.Б.Н. е задържан за срок до 24 часа, за на основание чл.72, ал.1, т.1 от ЗМВР със Заповед за задържане на лице № 294зз-7/06.03.2017 г. На РУ МВР Лом.

Определението подлежи на обжалване или протест в 15 дн. срок от днес пред МОС.

ПРЕПИСИ от определенията след влизането им в сила да се изпратят на Бюро Съдимост при ЛРС за отбелязване в съответните бюлетини за съдимост, както и на ЛРП – за сведение и изпълнение.

ОТМЕНЯ взетата в хода на ДП по НОХД № 106/17 г. мярка за неотклонение „Подписка” тъй като необходимостта от същата е отпаднала.

Определението, в частта за мярката за неотклонение подлежи на обжалване с частна жалба или протест, в седмодневен срок от днес, пред МОС, по реда на ГЛ. ХХІІ НПК.

На съдебните заседатели да се изплати по 6.75 лв., от бюджета на съда.

Протоколът приключи в 19.15 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

 

                                      

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                                                                               1…………………….

                                                                               /Б.Б./

 

                                                                               2…………………….

                                                                               /Г.Б./

 

                                                 СЕКРЕТАР: