ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 20.03.2017 г.

Ломският районен съд, Шести състав в публично съдебно заседание на двадесети март две хиляди и седемнадесета година в състав:

                        Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

                            

при участието на секретар: В.М. и прокурора ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане дело НОХ № 114 по описа за 2017 год., докладвано от СЪДИЯТА БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

…………………………………………………………………………..

                   ОПРЕДЕЛИ:      

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение от 20.03.2017 г. по НОХД №114/2017 г. по описа на ЛРС, между Районна прокуратура гр. Лом  представлявана от районен прокурор Ели Лазарова от една страна и от друга страна адвокат Н.А. – защитник на обв. М.Б.Я. ***, за следното:

По силата на споразумението М.Б.Я. роден на *** ***,  с адрес ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, работещ, неосъждан, с ЕГН **********, го ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това, че на 09.03.2017 година около 22,55 ч. в гр. Вълчедръм,  област Монтана,  по улица „България”  управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „***, модел „335 Д”, с   регистрационни номера  ***,  собственост на Ю. Б.Я. ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,35 промила, установени по надлежния ред - Протокол за физикохимично изследване № 1236/13.03.2017 година за химически анализ на кръвта на Научно – техническа лаборатория при ОД на МВР – Монтана, поради което на основание чл. 343б, ал. 1 от НК и при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, МУ НАЛАГА наказание лишаване от свобода за срок от 4 /четири/ месеца, като на основание чл. 66, ал. 1 НК, ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание с изпитателен срок 3 /три/ години от влизане в сила на определението за одобряване на настоящето споразумение.

На основание чл. 55, ал. 3 от НК, НЕ НАЛАГА на обв. М.Б.Я., кумулативно предвиденото в чл. 343б, ал. 1 от НК, наказание „глоба”.

На основание чл. 343г във връзка с чл. 37, ал. 1, т. 7 от НК, ЛИШАВА обв. М.Б.Я. от право да управлява МПС за срок от 14 /четиринадесет/ месеца, като ЗАЧИТА времето, през което е бил лишен от това си право по административен ред, считано от 09.03.2017 година.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения обв. М.Б.Я. ***, ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ – Лом гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

ОСЪЖДА обв. М.Б.Я. със снета по делото самоличност да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд гр.Лом 5 лв. /пет лева/ при служебно издаване на изпълнителен лист.

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство срещу М.Б.Я. ***, подсъдим по НОХД № 114/2017 г. по описа на ЛРС, поради решаване на делото със споразумение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                 СЕКРЕТАР: