ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 27.04.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, пети състав, в публично съдебно заседание на двадесет и седми април, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

                Съдебни заседатели:1. Е.С.

    2. З.З.

 

 

при участието на секретар: Р.Д.,  прокурор: ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане ЧНД  № 112 по описа за 2017 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 13.38 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът, като взе предвид събраните по делото доказателства и становището на страните, намира  искането за неоснователно и като така  следва да бъде оставена без уважение молбата на молителя по следите съображения:

М.М. търпи наказание „лишаване от свобода“  2 години по НОХД № 627/2015 г. по описа на ЛРС, за извършено на 26-29 юли 2015 г. престъпление по чл. 196, ал.1, т. 2, във връзка с чл.195, ал.1, т.3 и 4 във връзка с  чл.20, ал.2 от НК. Това осъждане е влязло в сила на  1 юни 2016 г. Наказанието се търпи в момента. Предходните му осъждания са извършени преди това. По последното по НОХД № 285/2014 г. му е наложено наказание „лишаване от свобода“ при „строг“ режим. Деянието е извършено  на 12-13 юли 2013 г. Присъдата е влязла в сила от 19 юни 2014, като лицето е освободено по изтърпяване на 07.05.2015 г. и около 20 дена по-късно е извършил деянието по последното осъждане което търпи в момента. Деянието по това осъждане не се намира в условията на реална съвкупност с нито едно от предходните му осъждания, поради което и в случая не може да намери приложение института на групирането и затова, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

 ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ  искането на осъдения М.Х.М. с ЕГН ********** за кумулиране на осъжданията МУ по влезлите в сила съдебни актове, като  НЕОСНОВАТЕЛНИ. 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок от днес ред МОС .

ПРЕПИС от определението му след влизането му в сила да се изпрати на ЛРП и Н-ка на затвора – Враца, за сведение както и на БС при ЛРС за отбелязване в съответните бюлетини за съдимост.

На съдебните заседатели да се изплати по 6,75 лв. от бюджета на съда.

Протоколът приключи в 13.53 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1…………………

                                                                          /Е.С./

 

                                                                         2……………………

                                                                          /З.З./

 

                                                 СЕКРЕТАР: