Р Е Ш Е Н И Е  

№ ………..

гр. Лом, 19.09.2017 год.

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

Ломският районен съд, VІІ - ми съдебен състав, в публичното заседание на петнадесети септември, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: Соня Камарашка

 

при секретаря Бояна Костова, като разгледа докладваното от съдията Гр. дело №976 по описа за 2017 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Иск с правно основание чл. 49, а.. 1 и а..3 от СК

 

         

 

Р   Е   Ш   И:

 

ДОПУСКА РАЗВОД между Е.К.Ц. с ЕГН ********** *** и А.А.М., роден на ***г. гражданин на Сирия понастоящем с неизвестен адрес и ПРЕКРАТЯВА брака им, сключен на 03.10.2001 година, с Акт за граждански брак с №3154 от 03.10.2001год. в район Възраждане, общ.Столична, обл.София, поради настъпило дълбоко и непоправимо разстройство на брака, на осн. чл.49,а..1 от СК.

 

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на П.А.А.М. с ЕГН ********** родена на ***год., П.А.А.М. с ЕГН ********** родена на ***год., К.А.А.М. с ЕГН ********** родена на ***год., Г.А.А.М. с ЕГН ********** роден на ***год. и М.А.А.М. с ЕГН ********** родена на ***год., на майката Е.К.Ц. с ЕГН **********, на осн. чл.59 от СК.

 

ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на децата - П.А.А.М. с ЕГН **********, П.А.А.М. с ЕГН **********, К.А.А.М. с ЕГН **********, Г.А.А.М. с ЕГН ********** и М.А.А.М. с ЕГН **********, на адрес: ***, на осн. чл.59 от СК.

 

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти между бащата А.А.М., роден на ***г. гражданин на Сирия и децата – П.А.А.М. с ЕГН **********, П.А.А.М. с ЕГН **********, К.А.А.М. с ЕГН **********, Г.А.А.М. с ЕГН ********** и М.А.А.М. с ЕГН **********, два пъти в месеца, ВСЯКА ПЪРВА И ТРЕТА СЪБОТА и НЕДЕЛЯ от месеца, във времето от 09.00 часа в съботният ден до 18.00 часа в неделя, както и един месец през лятото, когато МАЙКАТА не е в платен годишен отпуск, като взема и връща децата в населеното място по постоянния им адрес, респективно по постоянния адрес на майката, на осн. чл.59 от СК.

 

ОСЪЖДА А.А.М., роден на ***г. гражданин на Сирия понастоящем с неизвестен адрес, да заплаща на Е.К.Ц. с ЕГН ********** ***, като майка и законен представител на П.А.А.М. с ЕГН ********** родена на ***год., К.А.А.М. с ЕГН ********** родена на ***год., Г.А.А.М. с ЕГН ********** роден на ***год. и М.А.А.М. с ЕГН ********** родена на ***год. ежемесечна издръжка в размер на по 120.00 лв /сто и двадесет лв./, считано от подаване на исковата молба - 05.05.2017 година до настъпване на основания за изменение или отпадане на задължението, ведно със законната лихва върху всяка просрочена съобразно падежа и вноска от предявяване на иска - 05.05.2017год., до окончателното изплащане, на осн. чл.143, а..1 от СК.

 

ОСЪЖДА А.А.М., роден на ***г. гражданин на Сирия понастоящем с неизвестен адрес, да заплаща на непълнолетната П.А.А.М. с ЕГН ********** родена на ***год. със съгласието на нейната майка и законен представител Е.К.Ц. с ЕГН ********** ***, ежемесечна издръжка в размер на 120.00 лв /сто и двадесет лв./, считано от подаване на исковата молба - 05.05.2017 година до настъпване на основания за изменение или отпадане на задължението, ведно със законната лихва върху всяка просрочена съобразно падежа и вноска от предявяване на иска - 05.05.2017год., до окончателното изплащане, на осн. чл.143,а..1 от СК.

 

ОСЪЖДА А.А.М., роден на ***г. гражданин на Сирия понастоящем с неизвестен адрес да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд гр.Лом сумите от общо 1489,00лева /хиляда четиристотин осемдесет и девет лева и 00ст./, от тях 25.00лева окончателна държавна такса за допускане на развода, 600.00лева възнаграждение за назначеният особен представител платени от бюджета на съда и 864.00лева държавна такса за присъдената издръжка, както и 5.00 лв. за служебно издаване на изпълнителен лист, в случай на принудително събиране на сумите.

 

ОСЪЖДА Е.К.Ц. с ЕГН ********** *** да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд гр.Лом, 25.00лева окончателната държавна такса за допускането на развода, както и 5.00 лв. за служебно издаване на изпълнителен лист, в случай на принудително събиране на сумите.

 

На основание чл. 242, а.. 1 от ГПК, допуска предварително изпълнение на настоящото решение в частта му за издръжката.

 

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд Монтана  в двуседмичен срок от получаване на съобщението от страните, че е изготвено.

 

 

          Председател: