ОПРЕДЕЛЕНИЕ 

гр.Лом, 1 септември 2017 година

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

     Ломският районен съд, гражданска колегия , VІ състав, в закрито заседание на 1 септември две хиляди и седемнадесета година в състав :

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Б о р я н а   А л е к с а н д р о в а

 

   При секретаря – В . Младенова , след като изслуша докладваното от съдията Александрова  гр. дело № 296/17 г. по описа на ЛРС ,за да се произнесе, взе предвид следното:

                      Производство по реда на чл.248 ГПК.

                       С решение от 28 юли 2017 г. съдът е постановил своя съдебен акт .

        С молба до съда  една от страните е констатирала , че в цитираното по горе решени, съдът погрешно се е произнесъл по отношение на направените от страната разноски. Моли съда да го допълни, поради което съдът е изпратил копие от молбата на другата страна, с указание,че може в 1-седмичен срок да изрази своето становище.Ответната страна не изразява своето становище в срока, посочен от съда.

                      Съдът , преценявайки събраните по делото доказателства, поотделно и в съвкупността им, намери за установено следното:

                    В Решението от 28.07.17 г. съдът е погрешно се произнесал досежно поисканите от пълномощника на ищеца разноски, направени от него за заплащане на ДТ,като ищецът е заплатил 25 лв.

  От така изложеното следва, че размера на ДТ-25 лв. разноски, направени от ищеца е внесъл по сметката на ЛРС , които следва да се поемат от ответната страна.

                 При изложеното и на основание чл.248 ГПК, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

            ИЗМЕНЯ Решението от 27.07.2017г., като ОСЪЖДА БНП ПАРИБА ПЪРСЪНЪЛ ФАЙНЕНС ЕАД, ЕИК 130697606, със седалище/адрес на управление: гр. София, ж.к. Младост-4, Бизнес парк София, сгр. 14 да заплати на А.П.П. сума в размер на 50,00 лв. /петдесет лева/, по направени от ищеца разноски по делото - ДТ.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО  подлежи на обжалване пред МОС в 2-седмичен срок от връчването му.

          Препис от решението да се връчи на страните.               

                                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: