ПРОТОКОЛ

                                                  гр. Л О М, 28.09. 2017 г.

       Ломски районен съд, гражданска колегия, четвърти граждански състав в публично съдебно заседание на двадесет и осми септември две хиляди и седемнадесета година в състав:

                                                           Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА сложи за разглеждане  ГР.Д. №  1228  по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в  10.40 часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

                                   О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА  постигнатата между страните спогодба между Н.Е.Н. *** с ЕГН ********** и М.Б.Я. *** съгласно, която:

 

1./ Т. М. Я. с ЕГН **********,  роден на *** година по време на фактическо съжителство между  Н.Е.Н. *** и М.Б.Я. *** ДА ЖИВЕЕ ПРИ МАЙКА СИ Н.Е.Н. с ЕГН ********** по местоживеенето на последната, като последната УПРАЖНЯВА И РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на това дете.

 

2./ М.Б.Я. с ЕГН ********** *** се задължава ДА ЗАПЛАЩА на малолетния Т. М. Я. с ЕГН ********** със съгласието на майка му Н.Е.Н., с ЕГН **********,  месечна издръжка в размер на 200,00/ двеста/ лева, считано от 01.06.2017г. и до настъпване на законови предпоставки за изменение или прекратяване на тази издръжка, заедно със законните лихви върху всяка просрочена вноска.

 

3./ На М.Б.Я. с ЕГН ********** ***, ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти с детето  Т. М. Я. с ЕГН ********** всяка                                                            първа и трета събота и неделя  на месеца за времето от 09.00ч. на съботния ден, до 18.00ч. на неделния ден с преспиване, както и петнадесет дни през лятото, което да не съвпада с платения годишен отпуск на майката,  за което време майката на детето се задължава да му го предоставя.

         

           При този изход на делото страните не си дължат разноски.

 

 ОСЪЖДА М.Б.Я. с ЕГН ********** ***,  ДА ПЛАТИ по сметката на ЛРС ДЪРЖАВНА ТАКСА в размер на  144.00лв /СТО ЧЕТИРИДЕСЕТ И ЧЕТИРИ/ ЛЕВА върху определеният размер на издръжката, както и 5лв /пет лева/ държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО относно частта за одобряване на спогодбата за прекратяване на производството не подлежи на обжалване.

 Относно присъдената държавна такса определението подлежи на  обжалване в 7-мо дневен срок от днес с частна жалба пред МОС.