ПРИСЪДА

гр. Лом, 09.05.2017 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.Лом, VІІ - ми съдебен състав в публично съдебно заседание на девети май две хиляди и седемнадесета година в състав:

                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: СОНЯ КАМАРАШКА

 

при участието на секретаря А.Р.и Районен прокурор Росен Станев при Районна прокуратура гр.Лом, като разгледа докладваното от съдията Камарашка НОХД № 168 по описа за 2017г. на Районен съд гр.Лом, след тайно съвещание, съдът

 

ПРИСЪДИ:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия К.Г.З. роден на ***г***, с постоянен адрес ***, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, осъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 25.11.2016год. около 02,20часа в гр.Лом, обл.Монтана, отнел от владението на Бензиностанция „Лукойл Б-165” гр.Лом с управител М.А.Г., движими вещи – 35 литра бензин „А-95” на обща стойност от 70.00лева /седемдесет лева/, без знанието и съгласието на собственика и с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието представлява маловажен случай - престъпление по чл.194, ал.3 във вр. с ал.1 от НК, поради което и на основание чл.303, ал.2 от НПК във вр. с чл.194, ал.3 във вр. с ал.1 от НК във връзка с чл.54, ал.1 във вр. с чл.57, ал.1, от НК го ОСЪЖДА на наказание „ГЛОБА” в размер на 150.00лева /сто и петдесет лева/ в полза на Държавния бюджет.

 

ОСЪЖДА, на основание чл.189, ал.1 и ал.3 от НПК подсъдимия К.Г.З. с ЕГН ********** със снета по делото самоличност, да заплати по сметка на МВР - София направените в хода на досъдебното производство разноски за изготвяне на съдебно – оценителна експертиза, в размер на 21,16лева /двадесет и един лева и 16ст./, както и 5.00лева държавна такса при служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд гр.Лом.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд Монтана, по реда на Глава ХХІ от НПК.

 

 

                                                                Районен съдия: