П Р И С Ъ Д А

гр. Лом,29.05.2017 год.

В  И М Е Т О  Н А   Н А Р О Д А

 

Р А Й О Н Е Н  СЪД  гр.Лом,наказателна колегия VІ състав, в открито съдебно заседание на 29.05.2017 год.,в състав:                              Председател:Боряна Александрова, съдебни заседатели : О.Е. и Ю.П. ,при секретар Веселка Младенова с участието на прокурора Георги Цветанов,разгледа докладваното от съдията Александрова НОХД № 230 /2017 г.по описа на ЛРС и въз ВЪЗ ОСНОВА НА ЗАКОНА И ДОКАЗАТЕЛСТВАТА:

 

П  Р  И  С  Ъ  Д  И :

 

    ПРИЗНАВА подсъдимият Т.Й.Т.   роден на *** ***,жител и живущ в с.гр.,българин,български гражданин ,разведен,с основно образование,безработе ,неосъждан / реабилитиран/, с ЕГН **********, ЗА ВИНОВЕН в това,че  на 27.02.2017г., в гр.***обл.Монтана, държал  огнестрелно оръжие – пушка, марка „Lion Brand”, калибър 5,6 мм.,годна да произвежда изстрели, негова собственост, без да има надлежно разрешение за това по Закона за оръжията,боеприпасите и взривните вещества и пиротехническите изделия, поради което на основание чл.339,ал.1,вр.чл.55, ал.1,т.1 от  НК му налага наказание – ЕДНА  ГОДИНА  ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

      На основание чл.66,ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ от влизането на присъдата в сила.

      На основние чл.53,ал.2,б.”б” от НК отнема в полза на държавата :  1  бр. пушка, марка „Lion Brand”, калибър 5,6 мм., .

     На основание чл.169,ал.2 НПК осъжда подсъдимият Т.Й.Т.,със снета по делото самоличност да заплати по сметката на ОД МВР Монтана разноските по делото в размер на 52,20 лв.- за съдебно-балистична експертиза.

     Присъдата може да се обжалва или протестира в 15 – дневен срок от днес пред МОС.

 

                            РАЙОНЕН СЪДИЯ:…………………………….

 

                                                                1./ О. Ефтимов/ -……………….

                             СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ :

                                                                 2./ Ю.П./………………..