ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 09.05.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, четвърти наказателен състав в публично съдебно заседание на девети май две хиляди и седемнадесета година в състав:

                                                     Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

Описание: bracket

                                                       В.П.Ц.

                Съдебни заседатели:

                                                       Ю.А.З.

                                    

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА и прокурора:   Г.Ц. сложи за разглеждане  НОХД № 122 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 9.30  часа  се явиха:      

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

               На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. И.А. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия К.Ц.Г. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Г.Ц. Споразумение за следното:

 

Подсъдимият К.Ц.Г. роден на ***г***, адресно регистриран в гр. ***************, българин, български гражданин, основно  образование, неженен, понастоящем в Затвора гр. Враца, където изтърпява наказание „Лишаване от свобода“ по влязла в сила присъда,  осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че за времето от 28.09.2016г. до 19.10.2016г. в условията на опасен рецидив, при продължавано престъпление, отнел чужди движими вещи както следва:

на 28.09.2016г. в с. ***********, отнел от владението на В.Б.М. ***, движима вещ – 1 бр. велосипед марка „LEADER”, модел „Boomerang” на стойност 100,00лв. ,без знанието и съгласието на собственика и с намерение противозаконно да ги присвои и за времето от 18,00ч. на 17.10.2016г. до 10,00ч. на 19.10.2016г. в гр. ************, в условията на продължавано престъпление, отнел от владението на В.И.М. ***, движима вещ – 1 бр. велосипед марка „Sprink”, модел „Boomerang” на стойност 75,00лв., без знанието и съгласието на собственика и с намерение противозаконно да ги присвои, или всичко на стойност 175,00лв.,  поради което и на основание чл.196, ал.1, т.1 във вр. с чл.194, ал.1, във вр. чл.26, ал.1 от НК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание “ЕДНА ГОДИНА И ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, което да бъде изтърпяно ефективно, при първоначален „строг” режим на изтърпяване.

 

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимия К.Ц.Г.  със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на МВР гр.София направените по делото разноски в хода на досъдебното производство в размер на 80.96лв /осемдесет лева и деветдесет и шест стотинки/,  по сметката на Националното Бюро за правна помощ гр.София адвокатско възнаграждение на определения от АС-Монтана и назначен за негов защитник адв. И.А. от МАК и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом направените в хода на съдебното производство разноски в размер на 140.36лв /сто и четиридесет лева и тридесет и шест стотинки/ разноски по съдебното производство и 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 122/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.