ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 30.05.2017 г.

Ломският районен съд, ТРЕТИ състав в публично съдебно заседание на тридесети май две хиляди и седемнадесета година в състав:                                     

                                         

                                    Председател: КАТЯ ЦВЕТАНОВА

 

                        Съдебни заседатели: Е.Г.А.

                                                             В.П.Ц.

 

при участието на секретар: ЛЮБОМИРА П. и прокурора Р. П., сложи за разглеждане дело НОХ № 162 по описа за 2017 год., докладвано от СЪДИЯТА КАТЯ ЦВЕТАНОВА.

На именното повикване в 09.30 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал.7 от НПК, съдът

                                              

                                                 ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение от 30.05.2017 г. по НОХД №162/2017 г. по описа на ЛРС, между Районна прокуратура гр. Лом  представлявана от районен прокурор Р. П. от една страна и от друга страна адвокат В.И. – служебен защитник на подсъдимия Л.Р.Г. ***, за следното:

По силата на споразумението Л.Р.Г. роден на *** ***, с постоянен адрес ***, понастоящем в Затвора Враца, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, с ЕГН **********, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това, че на 27.10.2016 г. в гр. … в условията на повторност, противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил марка «БМВ», модел «325Д» с регистрационен номер СВ0375ВК – собственост на Й. Е. Й. от гр. С., на стойност 13 500,00 лв. /тринадесет хиляди и петстотин лева/ от владението на ползвателя му П.С.Н. ***, без знанието и съгласието му с намерение противозаконно да го ползва.

Деянието е извършено виновно и съставлява престъпление по чл.346, ал. 2, т. 2, предложение трето, във вр. с ал. 1 НК.

За така извършеното деяние страните се споразумяха наложеното наказание да бъде при условията на чл. 381, ал. 4 от НПК и на основание  чл. 54, ал. 1 от НК, налага наказание ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА „лишаване от свобода” при „строг“ режим на изтърпяване.

На основание чл. 53, ал. 1 от НК, веществените доказателства – 1 бр. кутия цигари „Карелия“, 1 бр. кутия цигари „Давидов“ и 1 бр. мобилен телефон запечатани в хартиен плик, предаден с приемо-предавателен протокол на Районен съд гр. Лом, ОТНЕМА в полза на държавата, за унищожаване.

ОСЪЖДА подсъдимия Л.Р.Г. ***, да заплати направените по делото разноски в размер на 198,00 лв. /сто деветдесет и осем лева/ за експертизи по сметка на МВР - София, 5 лв. /пет лева/ - държавна такса за евентуално издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд гр. Лом, както и по сметка на Национално бюро за правна помощ гр. София за служебния защитник адв. В.И. от МАК.   

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство срещу Л.Р.Г. ***, подсъдим по НОХ № 162/2017 г. по описа на ЛРС, поради решаване на делото със споразумение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1…..      2….

                                                           СЕКРЕТАР: