П Р О Т О К О Л

Гр. Лом, 26.05.2017 год.

 

 

Ломски районен съд, VІІ- ми съдебен състав, в публично съдебно заседание на двадесет е шести май, две хиляди и седемнадесета година в състав:

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: СОНЯ КАМАРАШКА

 

при участието на секретар АНЕТКА РАНГЕЛОВА и прокурор Ели Лазарова при Районна прокуратура гр.Лом, сложи за разглеждане НОХД № 266 по описа за 2017 год. на Районен съд гр. Лом, докладвано от Съдия Камарашка.

Откривам съдебното заседание в 11.00 часа.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът на основание чл. 382, ал. 7 от НПК, тъй като представеното споразумение не противоречи на закона и морала

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнато споразумение между страните адв. Н.К.от МАК в качеството на договорен защитник на подсъдимия Е.П.Я. с ЕГН ********** ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, освободен от наказателна отговорност по чл.78а от НК, от една страна и от друга страна прокурор при Районна прокуратура гр.Лом Ели Лазарова постигнато Споразумение за следното:

Подсъдимият Е.П.Я. с ЕГН ********** ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, освободен от наказателна отговорност по чл.78а от НК

Е ВИНОВЕН в това, че на 24.03.2017 г. в гр.Лом, обл.Монтана по ул. „Дългошевско шосе“, управлявал моторно превозно средство, лек автомобил марка «БМВ» , модел «323», с номер на рамата – WBACG31060AW84102, негова собственост, което не е регистрирано по надлежния ред - престъпление по чл.345, ал.2 във вр. с ал.1 от НК, поради което и на основание чл.345, ал.2 във вр. с ал.1 от НК във вр. с чл. 54 от НК му се ОПРЕДЕЛИ наказание „ГЛОБА” в размер на 700.00лева /седемстотин лева/ в полза на Държавата.

На основание чл. 189, ал.1 и ал.3 от НПК подсъдимия Е.П.Я. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметката на МВР гр. София направените по делото разноски в размер на 59,40 лева /петдесет и девет лева и 40ст./ за изготвяне на експертиза на досъдебното производство и 5.00 лева /пет/ държавна такса при служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

 

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 266/2017 г. по описа на ЛРС, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК, поради постигнато и одобрено от съда споразумение за решаване на делото.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО, на основание чл. 382, ал. 9 от НПК, е окончателно и съгласно чл. 383, ал. 1 от НПК, има последици на влязла в сила присъда.

 

След одобряване на споразумението съдът не се занима с мярка за неотклонение, тъй като на ДП не е взета мярка за неотклонение при привличане на подсъдимия Е.П.Я. с ЕГН ********** *** в качеството на обвиняем.

ПРЕПИС от определението да се изпрати на Районна прокуратура гр. Лом за сведение и изпълнение и на бюро съдимост при Районен съд гр. Лом за отбелязване в съответния бюлетин.

Протоколът приключи в 12.00 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

                                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                                                              СЕКРЕТАР: