ПРЕПИС!!!

П Р О Т О К О Л

гр. Л О М, 19.05.2017 г.

 

Ломски районен съд, VІІ- ми съдебен състав, в публично съдебно заседание на деветнадесети май, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: СОНЯ КАМАРАШКА

 

при участието на секретар АНЕТКА РАНГЕЛОВА и прокурор Ели Лазарова при Районна прокуратура гр.Лом, сложи за разглеждане НОХД № 271 по описа за 2017 год. на Районен съд гр. Лом, докладвано от Съдия Камарашка.

Откривам съдебното заседание в 14.00 часа.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът като взе предвид събраните доказателства по делото, намира че същото, съгласно разпоредбата на чл.382, ал.7 от НПК не противоречи на закона и морала, тъй като наложеното наказание е правилно индивидуализирано с оглед обществената опасност на деянието и дееца, поради което следва да бъде одобрено. В тази връзка

О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. А.Л. ***, в качеството на служебен защитник на обвиняемият П.Г.С. *** от една страна и от друга страна прокурор при Районна прокуратура гр. Лом Ели Лазарова споразумение за следното:

Обвиняемият П.Г.С., роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, безработен, адрес за призоваване в страната: гр. Лом, ул.***обл. Монтана, понастоящем с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, осъждан, ЕГН **********, е ВИНОВЕН в това, че 07.03.2017 година, в гр. Лом, обл. Монтана, на ул***се заканил на В.С.Г.от гр. Лом, обл.Монтана и И.С.Е.от гр. Лом, обл.Монтана с убийство, като размахал към тях нож и брадва с думите „сега ще ви заколя като прасета“, „ще ви пребием и ще ви ебем в устата, вие няма да стоите в тази къща, сега ще ви запаля“, като същото възбудило у тях основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал.3 от НК, поради което му се определя наказание за извършеното престъпление по чл.144, ал.3 от НК, при условията на условията на чл.54 от НК от ТРИ месеца „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален «общ» режим на изтърпяване.

На основание чл. 59, ал. 2 от НК се зачита времето, през което обвиняемият П.Г.С. е бил задържан за 72 часа с мярка за неотклонение «Задържане под стража» считано от 10.03.2017 година.

На основание чл. 59, ал. 1 от НК, зачита времето, през което обвиняемият П.Г.С. е бил задържан с мярка за неотклонение «Задържане под стража», взета с Определение по ЧНД № 99/2017 година по описа на ЛРС, считано от 13.03.2017 година до изпълнение на наложеното наказание.

На основание чл. 189, ал.1 и ал.3 от НПК подсъдимия П.Г.С. с ЕГН ********** със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметката на МВР гр. София направените по делото разноски в размер на общо 1079.16 лв. /хиляда и седемдесет и девет лв. и 16ст./ за изготвяне на комплексна психолого психиатрична експертизи на досъдебното производство, както и 5.00 лева /пет/ държавна такса при служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

 

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 271/2017 г. по описа на Районен съд гр. Лом, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК, поради постигнато и одобрено от съда споразумение за решаване на делото.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО, на основание чл. 382, ал. 9 от НПК, е окончателно и съгласно чл. 383, ал. 1 от НПК, има последици на влязла в сила присъда.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

На осн. чл. 245 от ЗИНЗС осъденият П.Г.С. *** понастоящем в РС „ИН” гр. Монтана към ОЗ „ИН” гр. Плевен да се преведе в затвора гр. Враца ведно с препис от постановената присъда и актуална справка за съдимост.

 

 

 

 

                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                                                                        СЕКРЕТАР: