П Р О Т О К О Л

гр. Л О М, 25.05.2017 г.

 

Ломски районен съд, VІІ- ми съдебен състав, в публично съдебно заседание на двадесет и пети май, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: СОНЯ КАМАРАШКА

 

при участието на секретар АНЕТКА РАНГЕЛОВА и прокурор Георги Цветанов при Районна прокуратура гр.Лом, сложи за разглеждане НОХД № 275 по описа за 2017 год. на Районен съд гр. Лом, докладвано от Съдия Камарашка.

Откривам съдебното заседание в 11.00 часа.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът като взе предвид становището на страните и събраните доказателства по делото, намира че същото, съгласно разпоредбата на чл.382, ал.7 от НПК не противоречи на закона и морала, тъй като наложеното наказание е правилно индивидуализирано с оглед обществената опасност на деянието и дееца, поради което следва да бъде одобрено. В тази връзка

О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н.А. ***, в качеството на договорен защитник на обвиняемата Е.М.Б. *** от една страна и от друга страна прокурор при Районна прокуратура гр. Лом Георги Цветанов споразумение за следното:

Обвиняемата Е.М.Б. - ЕГН **********, роден на *** ***, българка, българска гражданка, с основно образование, пенсионер, с постоянен адрес ***, неосъждана, е ВИНОВНА в това, че на 23 .01.2017 г. в гр.Брусарци област Монтана на ул. „***в немаловажен случай държи насипен тютюн общо 18,335 кг. по 152,00 лева за един килограм на обща стойност 2786,92 лева /две хиляди седемстотин осемдесет и шест лева и 92ст./, без български акцизен бандерол, когато такъв се изисква по Закон – чл. 25 ал. 1 от Закона за тютюна и тютюневите изделия „Тютюневите изделия от местно производство и от внос се продават на вътрешния пазар с поставен върху потребителската опаковка бандерол, по начин който да гарантира, че употребата на стоката е невъзможна, без неговото унищожение чрез разкъсване” чл. 2 т. 2 от Закона за акцизите и данъчните складове на облагане с акциз подлежат: ”Тютюневите изделия” – престъпление по чл.234 ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 234, ал.1 от НК във вр. с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК и чл. 36 от НК й СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание от ТРИ МЕСЕЦА “Лишаване от свобода”, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание се отлага с изпитателен срок от ТРИ години.

На основание чл.381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл.67, ал.1 от НК възлага възпитателната работа по отношение на условно осъдената обвиняема Е.М.Б. на Районния инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на обвиняемата.

На основание чл. 234, ал. 3 във вр. с чл. 53, ал.1 от НК приложените веществени доказателства –общо 18,335 кг. насипен тютюн оставен на съхранение в РУ гр.Лом следва да се отнеме в полза на Държавата, като на основание чл. 2, ал. 1 от Наредба № 7/02.09.2010 година за разпореждане с отнети и изоставени в полза на Държавата акцизни стоки, следва да бъдат унищожени от органа, който ги е задържал – РУ гр.Лом, чрез изгаряне под контрола на Митницата.

На основание чл. 189, ал.1 и ал.3 от НПК обвиняемата Е.М.Б. с ЕГН ********** със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметката на МВР гр. София направените по делото разноски в размер на общо 104.32 лв. /сто и четири лв. и 32ст./ за изготвяне на физико химичка и съдебно оценителна експертизи на досъдебното производство, както и 5.00 лева /пет/ държавна такса при служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 275/2017 г. по описа на Районен съд гр. Лом, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК, поради постигнато и одобрено от съда споразумение за решаване на делото.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО, на основание чл. 382, ал. 9 от НПК, е окончателно и съгласно чл. 383, ал. 1 от НПК, има последици на влязла в сила присъда.

 

Препис от Определението да се изпрати на Началника на РУ гр.Лом, за изпълнение в частта по наложената възпитателна мярка на основание чл.381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл.67, ал.1 от НК.