ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 14.06.2017 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, шести състав в публично съдебно заседание на четиринадесети юни, две хиляди и седемнадесета година в състав:

                                       

     Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

     

при участието на секретар: Веселка Младенова и прокурор Георги Ц., сложи за разглеждане НОХД № 158 по описа за 2017 год., докладвано от СЪДИЯТА БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

…………………………………………………………………………..

                   ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на ЛРП прокурор Георги Ц. от една страна и адв.П.П. в качеството му на договорен защитник на подсъдимия М.Б.П. роден на *** ***, българин, български гражданин, женен, с основно образование, безработен, осъждан с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН за това, че:

На 13.01.2017г. към 10.45 часа в гр.Лом, обл.Монтана, по ул. „Белоградчишко шосе” в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление № 16-0294-000065/16.03.2016г. връчено му на 12.04.2016г. и влязло в сила на 20.04.2016 г. е управлявал МПС – лек автомобил „Фиат”, модел „Брава” с рег.№ ***, собственост на М.В.Г.от с.Игнатово, обл.Монтана без да притежава свидетелство за управление на МПС, поради което на основание чл.343в,ал.2 във вр.с, ал.1 от НК във вр. с ал.1 от НК му СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което наказание на основание чл.57, ал.1, т.2, б.”б” от Закона за изпълнение на наказанието и задържането под стража да бъде изтърпяно при първоначален режим „строг” и на основание чл.58, ал.1, т.2 от същия закон в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

     На основание чл.55, ал.3 от НК не се прилага по-лекото по вид наказание-„глоба”

ОСЪЖДА подсъдимия М.Б.П. да заплати 5,00 /Пет/ лева по сметка на ЛРС за евентуално издаване на изпълнителен лист.

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №158 от 2017 г. по описа на Районен съд – Лом, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

  РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

СЕКРЕТАР:

 

 

…………….                                             

На основание чл. 309, ал. 2 НПК, съдът

                                     О П Р Е Д Е Л И:

ОТМЕНЯ взетата на досъдебното производство мярка за неотклонение “Подписка” по отношение на М.Б.П. роден на *** ***, българин, български гражданин, женен, с основно образование, безработен, осъждан с ЕГН ********** подсъдим по НОХД № 158/2017 г. по описа на ЛРС.

         Определението може да се обжалва или протестира в 7-мо дневен срок пред МОС.

 

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 9.50 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                                      СЕКРЕТАР: