ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 07.06.2017 г.

Ломският районен съд, ТРЕТИ състав в публично съдебно заседание на седми юни две хиляди и седемнадесета година в състав:                                     

                                  Председател: КАТЯ ЦВЕТАНОВА

при участието на секретар: Л. П. и прокурора Р.С., сложи за разглеждане дело НОХ № 171 по описа за 2017 год., докладвано от СЪДИЯТА КАТЯ ЦВЕТАНОВА.

На именното повикване в 09.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал.7 от НПК, съдът

                                                  ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение от 07.06.2017 г. по НОХД №171/2017 г. по описа на ЛРС, между Районна прокуратура гр. Лом  представлявана от районен прокурор Р. С. от една страна и от друга страна адвокат Р. Б. – договорен защитник на подсъдимия Б.Ц.Г. ***, за следното:

По силата на споразумението Б.Ц.Г. роден на *** ***, обл. Монтана, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, с ЕГН **********, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от 14.02.2017 г. до 23.02.2017 г. в гр. Лом сам самоволно и не по установения от Закона за енергетиката ред, извършил неправомерно присъединяване от електроразпределителната мрежа на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД гр. София, представлявано от Г. И. М. от гр. Монтана към ел. инсталация в частен дом, находящ се в ……., като са свързани помежду си многожилни, двужилни и едножилни проводници със сечение 4 кв.мм. и дължина от 141.25 метра е свързан от едната страна в контактния излаз на къщата, а другия край извит под формата на кука е прикачен към проводник на електроразпределителната линия на улицата, при което потребената електрическа енергия не преминава през електромера и не се измерва от уреда за търговско измерване, с което е създал условия за неизмерването и неотчитането й.

Деянието е извършено виновно и съставлява престъпление по чл.234в, ал. 1 от НК.

За така извършеното деяние страните се споразумяха наложеното наказание да бъде при условията на чл. 381, ал. 4 от НПК и на основание  чл. 55, ал. 1, т. 2, б.”б” от НК и във връзка с чл. 42а, ал. 2, т. 1 и 2 от НК, налага наказание “ПРОБАЦИЯ”, като определя следните пробационни мерки:

 - Задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване при пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност два пъти седмично, за срок от ДЕСЕТ месеца;

- Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ДЕСЕТ месеца;

На основание чл. 55, ал. 3 НК, НЕ НАЛАГА кумулативно предвиденото наказание „глоба“.

На основание чл. 53, ал. 1 от НК, веществените доказателства:

 – 1 бр. двужилен проводник със сечение 4 кв. мм. С дължина 4 метра, с черна изолация;

- 1 бр. едножилен проводник със сечение 4 св. мм. С дължина 10,5 метра, с черна изолация. Проводникът е завързан /направена е връзка/ с друг проводник, който е многожилен с 8 бр. жила, като всяко жило е по 1 кв. мм., алуминиев с дължина 36 метра, с черна изолация;

- 1 бр. двужилен проводник със сечение 4 кв. мм. С дължина 22,50 метра, с черна изолация;

- 1 бр. двужилен проводник със сечение 4 кв. мм. С дължина 15 метра, с черна изолация;

- 1 бр. едножилен проводник със сечение 4 кв. мм. С дължина 21 метра, с бяла, черна и сива изолация - всички предадени с приемо-предавателен протокол от 20.03.2017 г. оставени на съхранение в РУ гр. Лом, ОТНЕМА в полза на държавата, за унищожаване.

ОСЪЖДА подсъдимия Б.Ц.Г. ***, да заплати направените по делото разноски в размер на 79,00 лв. /седемдесет и девет лева/ за експертиза по сметка на МВР - София, както и 5 лв. /пет лева/ - държавна такса за евентуално издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд гр. Лом.    

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство срещу Б.Ц.Г. ***, подсъдим по НОХ № 171/2017 г. по описа на ЛРС, поради решаване на делото със споразумение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                              

                                                           СЕКРЕТАР: