ПРОТОКОЛ

 

гр.Л О М, 07.06.2017 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, шести състав в открито съдебно заседание на седми юни, две хиляди и седемнадесета година в състав.

Председател:  БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

            при участието на секретар Веселка Младенова и прокурор Ели Лазарова, сложи за разглеждане НОХД № 244 по описа за 2017 год. докладвано от съдията Боряна Александрова.

На именното повикване в 13:30 часа, се явиха:

 

……………………….

        

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на ЛРП прокурор Ели Лазарова и адв. В.И. и подсъдимия Д.С.Б., роден на *** ***, българин, български гражданин, живущ ***, средно образование, неженен, безработен, осъждан с ЕГН ********** е ВИНОВЕН в това, че: На 16.01.2017 година, около 10:25 часа, в гр. Лом, обл.Монтана, по ул.”Хан Аспарух”, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Опел“, модел „Синтра“ с рег. № ***, собственост на „Ем Джи Строй“ ООД гр.Ботевград, без свидетелство за управление на моторно превозно средство, след като е наказан по административен ред за същото деяние с влязло в сила Наказателно постановление № 15-0294-000661/22.09.2016 година, връчено на 23.11.2016 година, влязло в законна сила на 30.11.2016 година на РУ гр. Лом и от налагането на административното наказание не е изтекла една година,поради което на основание чл.343в, ал.2, във вр. с ал.1 от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „лишаване от свобода“ за срок от ТРИ МЕСЕЦА, изпълнението на което да се отложи за срок от ТРИ години на основание чл. 66, ал.1 от НК.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Д.С.Б. *** се възлага на Районен инспектор при РУ гр.Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

На осн. чл.55, ал.3 от НК, не налага по-лекото наказание „глоба” предвидено кумулативно в санкционната част от състава на извършеното престъпление

ОСЪЖДА подсъдимия Д.С.Б. да заплати 5,00 /Пет/ лева по сметка на ЛРС за евентуално издаване на изпълнителен лист.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №244 от 2017 г. по описа на Районен съд – Лом, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

……………..

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                                           

                                           СЕКРЕТАР :