ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 08.06.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, пети наказателен състав в публично  съдебно заседание на осми юни две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                               Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

     

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА и прокурора: ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 303 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА МИРОНОВА.

 На именното повикване  в  10.00 часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. П.Г. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия А.В.Н. *** от една страна и от друга страна прокурор Ели Лазарова, Споразумение за следното:

 

Подсъдимият  А.В.Н. – род. на ***г***, ********, българин, български гражданин, неженен, безработен, ученик в 8-ми клас, неосъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН  в това, че  на  18.05.2017 година около 11,30 часа на път ІІІ-114 с посока на движение от село Дондуково, област Монтана към село Крива бара, област Монтана като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, управлявал моторно превозно средство мотоциклет марка „Симсон” модел „S 50”, което не е регистрирано по надлежния ред /на мотоцилета няма поставена регистрационна табела/ – престъпление по чл. 345, ал. 2 във вр. с чл.63, ал.1, т.4 НК поради което и на основание чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б”  НК  ГО ОСЪЖДА на наказание ПРОБАЦИЯ” за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, като се налагат следните пробационни мерки на основание чл. 42а, ал. 2, т. 1 и 2 НК :

          - Задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице  два пъти седмично за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА и                           - Задължителни периодични срещи с пробационен служител два пъти седмично за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.                                            

          На основание чл.55, ал.3 НК не се налага по-лекото предвидено наказание ГЛОБА.                           

 

          Подсъдимият  А.В.Н. – род. на ***г***, ********, българин, български гражданин, неженен, безработен, ученик в 8-ми клас, неосъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН  в това, че на 18.05.2017 година около 11,30 часа на път ІІІ-114 с посока на движение от село Дондуково, област Монтана към село Крива бара, област Монтана като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, управлявал моторно превозно средство мотоциклет марка „Симсон” модел „S 50”, без свидетелство за управление на моторно превозно средство след като е наказан по административен ред за същото деяние с влязло в сила наказателно постановление № 16-0242-000220 от 10.08.2016 година на Началника на РУ на МВР Белоградчик, връчено на 22.08.2016 година, влязло в законна сила на 29.08.2016 година и от наказанието му не е изтекла една година – престъпление по чл.343в, ал.2, във вр. с чл.63, ал.1, т.4 НК поради което и на основание чл.55, ал.1, т.2, б.„б” от НК  ГО ОСЪЖДНА на наказание „ПРОБАЦИЯ” за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, като се налагат следните пробационни мерки на основание чл. 42а, ал. 2, т. 1 и 2 НК :

          - Задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице  два пъти седмично за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА и                 - Задължителни периодични срещи с пробационен служител два пъти седмично за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.                                            

          На основание чл.55, ал.3 НК не се налага по-лекото предвидено наказание ГЛОБА.

 

На основание чл.23, ал.1 НК на  подсъдимия А.В.Н. *** с ЕГН **********  СЕ ОПРЕДЕЛЯ едно общо наказание -„ПРОБАЦИЯ” за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, като се налагат следните пробационни мерки на основание чл. 42а, ал. 2, т. 1 и 2 НК                    - Задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице  два пъти седмично за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА и               - Задължителни периодични срещи с пробационен служител два пъти седмично за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.                                       

 

          ОТМЕНЯ взетата в хода на досъдебното производство по отношение на подсъдимия А.В.Н. със снета по делото самоличност, мярка за неотклонение „Под надзор на родителя“.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 303/17 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

Протоколът приключи в 11,05 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

                            

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                    СЕКРЕТАР: