Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  

 

№ ...

 

гр. Лом, 20.07.2017 г.

 

В   ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ломският районен съд, в публичното съдебно заседание на двадесет и пети април, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

 

при секретаря Румяна Димитрова, като разгледа докладваното от съдията Миронова гр.д. № 695 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            Иск с правно основание чл. 50 СК, производство по реда на чл. 330 ГПК.

 

            ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

            Мотивиран от горното, съдът

 

Р   Е   Ш   И:

 

            ПРЕКРАТЯВА с развод сключеният на 12.05.2007 г. с Акт № 27/12.05.2007 г. на Община Лом Граждански брак между Ю.Е.Н.-С., ЕГН **********,*** и И.В.С., ЕГН **********,***, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

1. ПРЕДОСТАВЯ на майката Ю.Е.Н.-С., ЕГН **********,*** упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака между страните дете – И.И.С., ЕГН **********, като ПОСТАНОВЯВА, че детето ще има местоживеене при майката.

            2. ОПРЕДЕЛЯ на бащата, И.В.С., ЕГН **********,***, следният режим на родителски контакти с детето И.И.С., ЕГН **********: през всяка втора и четвърта събота и неделя на месеца, за времето от 09,00 часа на съботния ден до 17,00 часа на неделния ден, през пролетната ученическа ваканция – през четните години и през зимната такава – през нечетните години, както и за един месец през лятото, което време да не съвпада с евентуалния платен годишен отпуск на майката.  

            3. ОСЪЖДА И.В.С., ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАЩА на малолетната си дъщеря И.И.С., ЕГН **********, чрез майката и законен представител Ю.Е.Н.-С., ЕГН **********,***, месечна издръжка в размер от по 150,00 лв. /сто и петдесет лева/, считано от 02.04.2017 год., заедно с всички законни покледици от това, включително и лихви при просрочване на някоя вноска и до настъпване на законни предпоставки за изменението или прекратяването на издръжката, която издръжка се задължава да внасяпо сметка, предоставена му от майката на детето най-късно до края на всеки календарен месец.  

            4. След прекратяване на брака страните няма да си дължат издръжка един на друг.

5. ВЪЗСТАНОВЯВА предбрачното фамилно име на съпругата Н.”, като ПОСТАНОВЯВА, че занапред тя ще се именува Ю.Е.Н..

            6. Семейно жилище по смисъла на § 1 от ДР на СК страните нямат.

            7. Личните вещи страните са си получили един от друг и нямат претенции за такива.

            8. Кредити, заеми или каквито и да е други задължения, поети по време на брака на страните, след прекратяване на брака остават в задължение на този съпруг, на чието име са възникнали по време на брака и той няма право след евентуалното им погасяване са има претенции към другия съпруг за това.

            9. По време на този им брак страните не са придобили вещи или имоти, които да представляват СИО по смисъла на закона.

 

            ОСЪЖДА Ю.Е.Н.-С., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на РС Лом окончателна д.т. за воденият брачен процес в размер на 20.00 лв. /двадесет лева/, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            ОСЪЖДА И.В.С., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на ЛРС сумата от 128,00 лв. /сто двадесет и осем  лв., 00 ст./, от които: 108,00 лв. държавна такса върху определеният размер на издръжката и 20,00 лв. – окончателна държавна такса за водения брачен процес, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: