Р    Е    Ш    Е    Н    И    Е

                                                     

                                 Гр.Лом, 28.07.2017  година

 В     ИМЕТО     НА     НАРОДА

 

Ломският районен съд, гражданска колегия,    трети състав,  в открито заседание на  двадесет и осми юли две хиляди и седемнадесета година  , в състав:

                                        

                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:КАТЯ ЦВЕТАНОВА

 

при секретаря  Бояна Костова , след като изслуша докладваното от съдията  Цветанова  гражданско дело № 1021 по описа за 2017 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

                   ……………….

 

Р               Е              Ш              И   :

 

           ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК, по взаимно съгласие сключен на 25.07.2013 г. в гр.  Лом, акт № 0043/25.07.2013 г. между  В.Г.И. с ЕГН ********** ***, чрез пълномощник – адв. С.П., съдебен адрес: *** и И.Н.И. с ЕГН ********** ***.

           Малолетното дете Р. И.И. родена на *** г. след прекратяване на брака на страните, остава да живее при бащата И.Н.И. по местоживеенето му, който ще упражнява родителските права по отношение на него.

В.Г.И. се задължава да заплаща на малолетната Р. И.И.,родено на *** г.  чрез законния й представител И.Н.И. месечна издръжка в размер на 150.00 /сто и петдесет лева/, считано от влизане на решението в сила, заедно с всички законни последици от това включителна и лихви при просрочване на някоя вноска, и до настъпване на законни прдпоставки за изменение или прекратяване на тази издръжка.

          В.Г.И. има право да взема при себе си детето Р. И.И. всяка първа и трета събота и неделя на месеца за времето от 09.00 ч. на съботния ден до 16.00 ч. на неделния ден, както и петнадесет дни през лятото, което време да не съвпада с евентуалния платен годишен отпуск на бащата на детето.

След прекратяване на брака страните няма да си дължат издръжка един на друг.

          След прекратяване на брака страните няма да си дължат издръжка един на друг.         

          След прекратяване на брака В.Г.И. ще носи предбрачното си фамилно име – А.

          Семейно жилище страните не са притежавали по смисъла на  разпоредбите на СК.

Личните вещи страните са получили един от друг и нямат претенции за такива.

  Кредити, заеми или каквито и да е други задължения поети по време на брака на страните, след прекратяване на брака,, остават в задължение на този съпруг, на чието име са възникнали по време на брака и той няма право след евентуалното им погасяване да има претенции спрямо другия съпруг за това.

          Осъжда    В.Г.И. с ЕГН ********** ***, чрез пълномощник – адв. С.П., съдебен адрес: *** да заплати  по с/ка на ЛРС, сумата 27.00 лв/двадесет и седем лв./държавна такса , представляваща 2% върху тригодишния падеж върху размера на присъденета издръжка.

 Осъжда    В.Г.И. с ЕГН ********** ***, чрез пълномощник – адв. С.П., съдебен адрес: *** и И.Н.И. с ЕГН ********** ***   да заплатят по с/ка на ЛРС,всеки един от тях   по 20.00./двадесет/ лева - допълнителна държавна такса. 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                 

                                                                

                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ :