Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Лом, 28.07.2017 год.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

           Ломският районен съд, гражданска колегия, шести състав, в открито заседание на  28 юли 2017 година, в състав:

 

                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Б о р я н а    А л е к с а н д р о в а

 

При секретаря В. Младенова, след като изслуша докладваното от съдията Александрова гр.дело № 1684/17  год. по описа на съда, за да се произнесе ,взе предвид следното :

                 Производство по реда на чл.330 ГПК.

                  ………………….

            С оглед демонстрираното взаимно и непоколебимо съгласие и на двамата съпрузи бракът им да бъде прекратен и тъй като представеното споразумение отговаря на изискванията на чл.51 СК съдът намира,че молбата за развод следва да бъде уважена и

 

                                 Р        Е        Ш       И      :

 

                    ПРЕКРАТЯВА БРАКА между Ю.В.К., ЕГН ********** и С.В.К. , ЕГН ********** ПО  ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

      След прекратяване на брака съпругата С.В.К. ще запази брачното си фамилно К. и след прекратяване на брака, ще продължи да се именува С.В.К..

          Упражняването на родителските права върху детето К. Ю.К., ЕГН ********** се предоставят на майката С.В.К., а на бащата Ю.В.К. се предоставя режим на лични контакти с детето , същият има право да вижда и взема при себе детето всяка първа и трета събота и неделя от месеца , с преспиване /по желание на детето К./, за времето от 10,00 ч. на съботния ден  до 10,00 ч. на неделния ден,  , както и  20 календарни дни през лятната ваканция, в дните на платения годишен отпуск на бащата, който отпуск да не съвпада с платения годишен отпуск на майката, като майката ще има възможност да вижда детето през това време. Вземането и връщането на детето при майката ще се осъществява на място предварително съгласувано с нея.

ОСЪЖДА Ю.В.К./със снети по горе данни/ да заплаща на детето К. Ю.К. **********, чрез неговата майка и законен представител С.В.К.,  ежемесечна издръжка в размер на 150,00 лева, до 25-то число на месеца по банков път, считано от постановяване на решението за развод до навършване на пълнолетие на детето или до настъпване на обстоятелства, изменящи или погасяващи това задължение, ведно със законната лихва.

         Страните нямат претенции за издръжка един към друг, няма и общи влогове, а придобитите по време на брака движими вещи са си поделели извънсъдебно.

         Съпругът Ю.В.К. придобива в дял и става изключителен собственик на лек автомобил марка „Ауди”,модел „А6”, цвят – тъмно син, с ДК № ***, двигател ***.

          Застрахователната стойност на автомобила е 3 000 лв.

           

             ПРЕДОСТАВЯ за ползване на семейното жилище, придобито в режим нае СИО, находящо се в гр.Лом, ул.”***, представляващо двустайно жилище-апартамент с площ от 60,70 кв.м., с състоящо се от 4 стаи-хол,спалня, кухня,баня с тоалетна-с площ  60,70 кв.м., представляващо ап.32, находящ се V етаж, вх.”Б”, в кв.38 по плана на гр.Лом, при граници: изток-ул.”Л.Каравелов”,запад-коридор, север – ап.31, юг – ап.33, заедно с мазе № 32 от 3,74 кв.м., при граници: изток-абонатна станция, запад-мазе № 33,север-коридор, юг-вход „В” на блока, заедно с 5,73 процента от правото на строеж върху мястото и от общите части на сградата  на майката - С.В.К., до навършване на пълнолетие на детето или до настъпване на обстоятелства-изменящи или прекратяващи това право. Това семейно жилище след изрично изразено взаимно съгласие остава и за двамата съпрузи, като за в бъдеще нямат взаимни претенции, произтичащи от законовите разпоредби, един към друг.

 

             ОСЪЖДА :

     1. Ю.В.К. , с посочени горе име и ЕГН, да заплати ДТ по сметката на ЛРС в размер на 188 лв.

    2. С.В.К. да  заплати по сметката на Районен съд Лом, държавна такса в размер на20,00 лева.

 

                  Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

                                       РАЙОНЕН   СЪДИЯ :