О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр. Лом, 14.07.2017 год.

 

Ломският районен съд, V-ти състав, в закрито заседание на четиринадесети юли,  две хиляди и седемнадесета година в състав:      

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 1935 по описа за 2016 година и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Делото е образувано по иск с правно основание  чл. 34 ЗС, предявен от В.И.В., ЕГН **********,***, срещу: Ж.В.С., ЕГН **********,***, за делба.

Фаза по допускане на делбата.

С протоколно определение от 12.07.2017 год., съдът е спрял делото по искане на страните – на осн. чл. 229, ал. 1, т. 1 ГПК.

След приключване на съдебното заседание, с молба от 12.07.2017 год. страните правят искане за прекратяване на производството по делото, поради постигната между тях извънсъдебна спогодба за решаване на спора.

Съдът приема, че се касае за оттегляне на исковете.

Искането е направено след приключване на първото открито съдебно заседание, но молбата изхожда и от двете страни по делото, поради което съдът приема, че е налице съгласие на ответника.

Ищецът следвада бъде осъден да заплати  държавна такса, съгл. чл. 9 от Тарифата за д.т. по ГПК.

Налице е хипотезата на чл. 232 от ГПК, поради което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 1935 по описа за 2016 година на РС – Лом, поради ОТТЕГЛЯНЕ на иска.

ОСЪЖДА В.И.В., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на РС – Лом, на основание чл. 9 от Тарифа за ДТ по ГПК, държавна такса в размер на 50,00 /петдесет/ лева, както и 5 лв. в случай на съдебно издаване на изпълнителен лист.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд Монтана в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

 

Районен   съдия: