П Р О Т О К О Л

Гр. Лом, 06.07.2017год.

 

          Ломски Районен съд,VІІ- ми съдебен състав, в публично съдебно заседание на шести юли, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

                                                              Председател: СОНЯ КАМАРАШКА

 

          При участие на секретар АНЕТКА РАНГЕЛОВА, сложи за разглеждане Гражданско дело № 1250 по описа за 2017год, докладвано от съдия СОНЯ КАМАРАШКА.

 

          На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

          :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

О П Р Е Д Е Л И

 

Производството е по реда на чл. 330 от ГПК - охранително производство. Предявеният иск е с правно основание чл. 50 от СК, за прекратяване на брака поради дълбоко и непоправимо разстройство по взаимно съгласие на съпрузите.

С определение от 13.06.2017г., съдът е насрочил делото за разглеждане в открито съдебно заседание на 16.06.2017 год., но поради нередовно призоваване на страните делото е отложено за 06.07.2017 год.

С оглед заявеното от процесуалният представител на молителя адв. И.А. и от самият молител П.Ц.И. в днешното съдебно заседание за оттегляне на предявения иск, съда намира, че искането им е законосъобразно и основателно.

Съгласно чл. 232 от ГПК ищеца може да оттегли исковата си молба без съгласието на ответника до приключване на първото заседание по делото. Ако предяви отново същия иск то той може да ползва събраните доказателства в новото дело, само ако за повторното им събиране има трудно преодолима пречка.

Тъй като оттеглянето на предявения иск за развод е извършено от представител с надлежна представителна власт и преди провеждане на първото по делото заседание, то съгласието на ответната страна не е необходимо.

Предвид това съда намира, че са налице предпоставките на чл. 232 от ГПК, тъй като съдът се смята за десезиран, от разглеждането на предявеният иск, поради което и настоящето производство по гр. д № 1250 от 2017 год. по описа на ЛРС следва да се прекрати.

Въз основа на изложените мотиви съдът

 

О П Р Е Д Е Л И

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 1250 от 2017 на Районен съд гр. Лом, което е образувано по искова молба по чл. 50 от СК – за развод по взаимно съгласие подадена от П.Ц.И. с ЕГН ********** *** срещу Р.Г.И. с ЕГН ********** ***, поради надлежно заявено ОТТЕГЛЯНЕ на предявения иск при условията на чл. 232, изр. 1 от ГПК.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен гр. Монтана в едноседмичен срок от съобщаването на страните.

 

Да се върне на молителя П.Ц.И. с ЕГН ********** ***, оригинала на удостоверението за сключен граждански брак с №025312 издадено от Община гр.Лом, като на л.5 от делото се приложи заверено ксерокопие.

 

На основание чл.150 от ГПК, съдът уведомява страните, че протокола от съдебно заседание ще им се предостави на разположение на 06.07.2017 в 14.00 часа.

Протоколът приключи в 10.00 часа и се изготви в съдебно заседание.

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

          СЕКРЕТАР: