ПРИСЪДА

 

гр. Лом, 13.07.2017 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.Лом, VІІ - ми съдебен състав в публично съдебно заседание на тринадесети юли две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: СОНЯ КАМАРАШКА

 

                        СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: М.В.А.                                                              Б.И.Б.

 

 

при участието на секретаря Анетка Рангелова и прокурор Георги Цветанов при Районна прокуратура гр.Лом, като разгледа докладваното от съдията Камарашка НОХД № 579 по описа за 2016г. по описа на Районен съд гр.Лом, след тайно съвещание, съдът

 

 

ПРИСЪДИ:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия И.Н.С. - роден на *** ***, с постоянен адрес ***, българин, български гражданин, Регистриран като Земеделски производител, със средно образование, женен, неосъждан с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 23.10.2014год. година в гр.Вълчедръм, обл.Монтана, на ул.*, чрез нанасяне на удари с дървена пръчка в областта на тялото, умишлено причинил средна телесна повреда на П.К.О. ***, изразяваща се в счупване на четири броя ребра от VІ до ІХ в ляво, с което му причинил трайно затруднение на движението на снагата, поради което и на основание чл.129, ал.2 във вр. с ал.1 от НК, във вр. с чл. 54 от НК и чл.36 от НК го осъжда на ТРИ МЕСЕЦА „ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”.

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата.

 

На основание чл. 53, ал.1, буква „а” от НК съдът ОТНЕМА в полза на Държавата приложеното по делото веществено доказателство – един брой дървен кол с дължина от 1,30метра, послужил като средство за извършване на престъплението, като ПОСТАНОВЯВА след влизане в сила на присъдата, същият да бъде унищожен поради незначителната му стойност.

 

ОСЪЖДА, на основание чл. 189, ал.1 и ал.3, изр. последно от НПК подсъдимия И.Н.С. с ЕГН ********** със снета по делото самоличност, да заплати по сметка на МВР - София направените в хода на досъдебното производство разноски за изготвяне на съдебно – медицински експертизи в размер на общо 167,28лв. /сто шестдесет и седем лева и 28ст./, както и в полза на бюджета на Районен съд гр.Лом, направените в хода на съдебното производство разноски за изготвяне на съдебно – психиатрично психологична и съдебно медицинска експертиза в размер на общо 340.00лева /триста и четиридесет лева/, както и по 5.00 лв. държавна такса за служебно издаване на изпълнителни листя в полза на бюджета на Районен съд гр.Лом.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд Монтана, по реда на Глава ХХІ от НПК.

 

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                                                                                                                              /М. А./

                       

 

                                            /Б. Б. /