ПРОТОКОЛ

 

гр. Л О М, 12.07.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, четвърти наказателен състав в публично съдебно заседание на дванадесети юли две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА и прокурора: ЕЛИ ЛАЗАРОВА сложи за разглеждане  НОХД № 330 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 9.10  часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

               На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. П. Г. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия С.В.Ф.,*** от една страна и от друга страна  прокурор при ЛРП Ели Лазарова Споразумение за следното:

Подсъдимият С.В.Ф. роден на ***г***, българин, български гражданин, средно образование, вдовец, безработен, осъждан, с ЕГН ********** Е  ВИНОВЕН в това, че на 17.03.2017 г. около 10 часа и 20 минути в град Лом, по ул. „Людовико Миланезе” управлявал моторно превозно средство  лек автомобил марка „Фолксваген” модел „Голф” с рег. № М6568АМ, негова собственост без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство след като е наказан по административен ред за същото деяние с Наказателно постановление № 16-0294-000744 от 03.10.2016 г., връчено на 08.12.2016 г. и влязло в законна сила на 16.12.2016 г. на РУ на МВР Лом и от налагането на административното наказание не е изтекла една година, поради което и на основание чл.343в, ал.2 във вр. ал.1 от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

 

На основание чл. 55, ал. 3 НК НЕ СЕ НАЛАГА предвиденото по-леко наказание ГЛОБА, както и лишаването от права по чл.37, ал.1, т.7 от НК, тъй като подсъдимия не притежава права от които да бъде лишен.

 

На осн. чл.67, ал. 2 от НК полагането на възпитателните грижи  спрямо осъдения през изпитателния срок да се възложат на полицейски инспектор по местоживеенето на осъдения.

 

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимият С.В.Ф. със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на Националното бюро за правна помощ гр. София адвокатско възнаграждение на определения от АС гр. Монтанаи назначен за негов защитник адв. П. Г. от МАК и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 330/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.                  

 

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: