ПРОТОКОЛ

 

гр.Л О М, 10.07.2017 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, шести състав в открито съдебно заседание на десети юли, две хиляди и седемнадесета година в състав.

Председател:  БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

Съдебни заседатели:

1.Ю. Т.Й.

2.Е. К. С.

 

            при участието на секретар Веселка Младенова и прокурор Росен Станев, сложи за разглеждане НОХД № 351 по описа за 2017 год. докладвано от съдията Боряна Александрова.

На именното повикване в 10:30 часа, се явиха:

…………………………………………………………………………..

ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на ЛРП прокурор Георги Цветанов и адв. Н.А. в качеството му на служебен защитник на подсъдимия А.М.С. роден на *** ***, българин, български гражданин, с настоящ адрес ***, неженен, безработен, осъждан, понастоящем в затвора гр.Враца с ЕГН ********** е ВИНОВЕН за това, че: На 23.04.2017 г. около 21:00 часа, между населените места гр.Вълчедръм и с.Черни връх, противозаконно отнел от владението на П.Б.Б. *** чужди движими вещи – 1 бр.мобилен телефон, марка „Нокия”, модел „100” на стойност 15,00 лева, 1 бр.кутия цигари марка „Виктори”, бяло, 100 мм на стойност 5,00 лева и пари- сума от 45,00 лева в банкноти и монети с различен номинал, всичко на обща стойност 65,00 лева собственост на П.Б.Б., с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил сила - издърпал пострадалия към полски път, нанесъл му удар в областта на дясната част на лицето и го повалил на земята, притискайки го с крак, като му причинил охлузване по лицето, поради което на основание чл. 198 ал.1 от НК във връзка с чл. 55, ал.1, т.1, във връзка с чл.36 от НК  ОПРЕДЕЛЯ наказание ЛИШАВАНЕ от СВОБОДА за  срок от 6 /шест/ месеца, което да изтърпи ефективно при първоначален „строг режим”.

Веществените доказателства по делото 1 брой парче хастар в черен цвят с неправилна форма и 1 брой пакет с надпис „TACITOS” като такива без стойност да бъдат предадени за унищожаване на основание чл. 53 от НПК.

ОСЪЖДА подсъдимият А.М.С., българин, български гражданин, с настоящ адрес ***, неженен, безработен, осъждан, понастоящем в затвора гр.Враца с ЕГН ********** да заплати по сметката на ОД МВР Монтана сумата от 52,90 лева за изготвяне на съдебно-оценителна експертиза и сумата от 148,12 лева за изготвяне на съдебно-медицинска експертиза и 5.00 (пет) лева по сметката на Районен съд Лом за евентуално издаване на изпълнителен лист.

Споразумението е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

............................

На основание чл. 383,ал.2 вр. чл.68, ал.1 от НК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

Подсъдимият А.М.С. с ЕГН **********  да изтърпи изцяло и отделно наказание лишаване от свобода в размер на две години, наложено с присъда   по НОХД №22/2016г. по описа на РС Лом, в сила от 03.01.2012г., което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

ПРИСПАДА от така наложеното наказание 6/шест/ месеца „лишаване от свобода“, времето през което подсъдимият А.М.С., българин, български гражданин, с настоящ адрес ***, неженен, безработен, осъждан, понастоящем в затвора гр.Враца с ЕГН **********, е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 27.04.2017 г.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване в частта приложение разпоредбата на чл. 383, ал.2 от НПК, вр. с чл.68, ал.1 от НК в 7 дневен срок по реда на глава 22 от НПК, като в частта на споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

 

На основание чл.24, ал.3 НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД 351/2017г. по описа на Районен съд Лом, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 12.00 часа.

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

Съдебни заседатели:

1……….

/Ю.Й./

 

2…………

/Е.С./

 

                                                                      СЕКРЕТАР: