ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 14.07.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, пети състав, в публично съдебно заседание на четиринадесети юли, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, прокурор: ИВАН КАРАГЬОЗОВ, сложи за разглеждане НОХД  № 374 по описа за 2017 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 9.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. А.А.от МАК в качеството на защитник на подсъдимия Н.Г.Н. *** от една страна и от друга страна прокурор Иван Карагьозов, Споразумение за следното:

 

Подсъдимият Н.Г.Н. с  ЕГН **********,  роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, неженен, осъждан, безработен Е ВИНОВЕН  в това, че  на  30.06.2017 г., около 23.50 часа в гр. Лом, обл. Монтана по ул. „Софийска”, управлявал МПС – лек автомобил марка „Фолксваген”, модел „Голф” с рег. № М 98-60 ВМ, в едногодишен срок от наказанието му по административен ред за управление на МПС без съответно свидетелство за управление с НП № 16-0996-001694/21.09.2016 г., на Началника на сектор ПП при ОД МВР – Монтана, връчено му лично на 09.02.2017 г. и влязло в законна  сила на 17.02.2017 г. -  престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК, поради което и на основание чл.55, ал.1, т.1 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от ТРИ  МЕСЕЦА при първоначален „ОБЩ“ режим на изтърпяване и ГЛОБА в размер на 200 /ДВЕСТА/ лева, които да бъдат внесени в републиканския бюджет.

 

По делото няма направени разноски.

 

          На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 374/17 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

След одобряване на споразумението съдът служебно се занима с въпросите относно мярката за неотклонение взета по отношение на подсъдимия в хода на ДП, както и с приложението на чл. 68 от НК.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На осн. чл. 306, ал. 1, т. 3 ичл. 309 НПК, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

На основание чл.68, ал.1 НК ПРИВЕЖДА при изпълнението наказанието, наложено по НОХД № 374/17 по описа на ЛРС и наказанието от ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА наложено на подсъдимия Н.Г.Н. със снета по делото самоличност, с присъдата по НОХД № 1991/2016 г. на РС – Монтана, което наказание да бъде изтърпяно при първоначален общ режим на изтърпяване – на осн. чл. 57, ал. 3 от ЗИНЗС.

ОТМЕНЯ взетата по отношение на подсъдимия Н.Г.Н. със снета по делото самоличност, Мярка за неотклонение взета в хода на ДП, “Подписка”.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва и протестира пред МОС в 7 дневен срок от днес, по реда на Глава 22 от НПК.

Протоколът приключи в 10.30 ч. и се изготви в съдебно заседание.

          СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: