Р Е Ш Е Н И Е

гр. ***, 11.08.2017 г.

 

В   ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

***ският районен съд, в публичното съдебно заседание на шести юли, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

при секретаря Румяна Димитрова, като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 655 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Обективно и субективно съединени  искове с правно основание чл. 127, ал. 2, чл. 143 и чл. 149  СК.

 

            ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Р Е Ш И:

 

            ПОСТАНОВЯВА роденото от съвместното фактическо съжителство между М.Т.В., ЕГН **********,*** и В.Д.С., ЕГН **********,*** дете:  Н.В.Д., род. *** год., с ЕГН **********, да живее при майката  М.Т.В., ЕГН **********.

 

            ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете Н.В.Д., род. *** год., с ЕГН **********, на майката М.Т.В., ЕГН **********,***,

 

като ОПРЕДЕЛЯ на бащата В.Д.С., ЕГН **********,***, следният режим на лични отношения с детето: той има право да вижда детето Н.В.Д., род. *** год., с ЕГН **********, всяка втора събота от месеца, за времето от 9.00 часа до 17,00 часа, в присъствието на майката или упълномощено от нея лице.

 

            ОСЪЖДА, на осн. чл. 143 СК,  В.Д.С., ЕГН **********,*** да заплаща на малолетното си дете Н.В.Д., род. *** год., с ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител М.Т.В., ЕГН **********,***, ежемесечна издръжка в размер на по 200,00 /двеста/ лв., считано от предявяване на иска – 27.03.2017 г., до настъпването на обстоятелства за нейното прекратяване или изменяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

 

ОСЪЖДА на основание чл. 149 от СК, В.Д.С., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ на М.Т.В., ЕГН **********,***, като майка и законен представител на малолетната Н.В.Д., род. *** год., с ЕГН **********, сумата 1380,00 лв. /хиляда триста и осемдесет лева, 00 ст./, представляваща месечна издръжка в размер на по 115,00 лв. /сто и петнадесет лева/ за детето, за времето от 01.04.2016 год. до 26.03.2017 год., като ОТХВЪРЛЯ ИСКА за рзликата от 85 лв. месечно над уваженият размер до претендираният размер от 200 лв. месечно, като НЕОСНОВАТЕЛЕН и НЕДОКАЗАН.

 

            ОСЪЖДА  В.Д.С., ЕГН **********,*** да заплати по сметка на РС – ***  държавна такса  върху присъдената издръжка, в размер на 343,20 лв. /триста четиридесет и три лева, 20 ст./, както и 5,00 /пет/ лева в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

ПОСТАНОВЯВА предварително изпълнение на решението в частта му относно присъдената издръжка на основание чл. 242 ал.1 ГПК.

 

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – Монтана в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: