О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр. Лом, 14.08.2017 год.

 

Районен съд гр.Лом, VІІ - ми съдебен състав, в закрито заседание на четиринадесети август, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

          Председател: Соня Камарашка,

 

          като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 1742 по описа за 2017година и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е образувано по исковата молба, подадена от А.П.А. – К. с ЕГН ********** ***, със съдебен адрес *** срещу В.Н.К. с ЕГН ********** *** и на адреса в гр.Лом, ул* заведение *, с правно основание чл. 49, ал.1 от СК - развод поради разстройство на брака, както и съединените искове относно ползването на семейното жилище и възстановяване на предбрачното фамилно име.

          С Разпореждане от 21.07.2017год., съдът е приел исковата молба за разглеждане и е изпратил препис на ответната страна заедно с приложенията за отговор, на основание чл.131, ал.1 от ГПК.

          С молба вх.№12368 от 27.07.2017год. от ищцата, чрез процесуалния й представител адвокат Л.Г. от МАК, по делото е постъпило искане за оттегляне от предявения иск, като моли за прекратяване на образуваното производство.

          Съдът счита, че искането на ищцата А.П.А. – К. с ЕГН ********** ***, със съдебен адрес *** за оттегляне на иска следва да се разгледа по реда на чл.232 от ГПК. Изискванията на основание чл.232 от ГПК са изпълнени, налице е надлежно упълномощаване от страна на ищцата, която е оттеглила исковата си молба преди приключването на първото по делото заседание. Тъй като искът е оттеглен и ищцата не се е отказала от него, съдът счита, че същата може да се предяви отново, същия иск, като използва събраните доказателства в новото дело, ако за тяхното събиране има труднопреодолима пречка.

          Тъй като в процесния случай оттеглянето на иска предхожда първото заседание по делото, то съгласието на ответника не е необходимо.

Налице са следователно условията на чл.232, изречение първо от ГПК и в тази връзка съдът се смята за десезиран от разглеждането на предявения иск, поради което и настоящето производство следва да се прекрати.

          По изложените съображения СЪДЪТ

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

          ПРЕКРАТЯВА производството по Гр. дело № 1742 по описа за 2017 година на РС гр.Лом, поради надлежно оттегляне при условията на чл.232, изр. първо от ГПК, на предявения иск от А.П.А. – К. с ЕГН ********** ***, със съдебен адрес ***, чрез пълномощника си адвокат Л.Г. от МАК срещу В.Н.К. с ЕГН ********** *** и на адреса в гр.Лом, ул*в заведение *”, с правно основание чл. 49, ал.1 от СК - развод поради разстройство на брака, както и съединените искове относно ползването на семейното жилище и възстановяване на предбрачното фамилно име.

 

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд гр.Монтана в едноседмичен срок от съобщението на страните.

 

 

                               Председател: