Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

 

 

                                                  

 

                               

                                              12.10.2017г.

 

                            

                              В    И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

       Районен съд гр.Лом, четвърти граждански състав, в открито съдебно заседание на двадесет и шести септември две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ : Б.СЛАВЧЕВА

 

 

       при секретаря Д.Ценкова, като разгледа докладваното от съдия Славчева гр.д. № 266/2017г. по описа на ЛРС, за да се произнесе взе предвид следното:

 

        Предявен е иск с правно основание чл.144 от СК от  П.И.П. с ЕГН ********** ***-А против И.П.Й. с ЕГН ********** ***, за  издръжка.  

      ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

         Водим от горното, съдът

 

 

 

                                         Р  Е  Ш  И  :

 

 

 

       ОСЪЖДА И.П.Й. с ЕГН ********** ***/ ДА ЗАПЛАТИ на осн. чл.144, пр.1-во от СК на своята навършила пълнолетие дъщеря П.И.П. с ЕГН ********** *** А, месечна издръжка в размер на 115лв /сто и петнадесет лева/ за периода от 15.09.2016г. до 30.06.2017г. когато е била редовна ученичка в ХІІ-ти клас на СУ „Димитър Маринов” гр.Лом, като ОТХВЪРЛЯ предявеният иск над уважения размер до претендираният такъв като НЕОСНОВАТЕЛЕН и НЕДОКАЗАН.

 

         ОСЪЖДА И.П.Й. със снета по делото самоличност да заплати по сметка на Районен съд гр.Лом държавна такса в размер на 50лв /петдесет лева/ върху уважения размер на иска и 5лв за служебно издаване на изпълнителен лист, в случай на принудително събиране на сумите.

 

На основание чл.242, ал.1, предл. първо от ГПК постановява предварително изпълнение.

 

Решението подлежи на въззивно обжалване в двуседмичен срок пред Окръжен съд Монтана, считано от дена на обявяването му.

 

                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: