Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е             

                                       

 

                                                          

 

 

                                              гр. Лом, 16.10.2017г.

 

 

                          В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

 

         Ломският районен съд, в публичното съдебно заседание на деветнадесети септември две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

 

        при секретаря Даниела Ценкова, като разгледа докладваното от съдията Славчева гражданско дело № 2180 по описа за 2017г., за да се произнесе, взе предвид следното:        

 

         Производство по чл. 330 и сл. ГПК.

         Молба по чл.50 СК.

         :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

         Водим от горното, съдът

 

 

                                       Р   Е   Ш   И:

 

 

          ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД ГРАЖДАНСКИЯ БРАК, сключен на 21.03.2011г. с Акт № 0015 на Община Лом между И.В.И. с ЕГН ********** *** и Л.Т.И. с ЕГН ********** ***, по ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, поради сериозно и непоколебимо съгласие.

 

        УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

 

          1./ Родителските права по отношение на роденото през време на брака непълнолетно дете М. И.В. роден на ***г. в гр.Монтана, с ЕГН ********** ще се упражняват от майката Л.Т.И., при която ще остане за отглеждане и възпитание.        

          Бащата И.В.И. ще има право да вижда детето М. И.В. и да го взема със себе си всяка последна събота и неделя на месеца от 08ч. в събота и да го връща в 18ч. в неделя, а освен това и 30дни през лятото, които да не съвпадат с отпуската на майката. 

          Бащата на детето И.В.И. ще заплаща на сина си М. И.В. роден на ***г. в гр.Монтана, чрез неговата майка и законна представителка Л.Т.И. месечна издръжка в размер на 120лв /сто и двадесет лева/, считано от 01.10.2017г. до настъпване на законна причина за нейното изменение или прекратяване.

        

          2./ Семейното жилище в гр.*******, в което са живели съпрузите до раздялата си, към момента на подписване на споразумението е изключителна собственост на И.В.И., поради което за в бъдеще ще бъде ползвано от него.

 

          3./ С оглед на продължителната фактическа раздяла между страните, същите са заявили, че доброволно са уредили помежду си всички спорни въпроси във връзка с придобитото по време на брака им движимо имущество, и в това отношение нямат претенции един към друг, а по отношение на товарен автомобил, марка „Мерцедес 814”, с рег.№ М 67 44 ВХ засега запазват съсобствеността си.

 

          4./ Страните заявяват, че нямат претенции един към друг за издръжка.  

 

          5./ След прекратяване на брака  съпругата  Л.Т.И. ще запази придобитото си по време н брака фамилно име И..

 

        ОСЪЖДА Л.Т.И. с ЕГН ********** *** да заплати по сметка на ЛРС сумата от 20лв /двадесет лева/ - окончателна държавна такса за воденият брачен процес, както и 5лв в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

        

          ОСЪЖДА И.В.И. с ЕГН ********** *** да заплати по сметка на ЛРС сумата в размер на 106,40лв /сто и шест лева и четиридесет стотинки/ - разноски по делото, от които 86,40лв /осемдесет и шест лева и четиридесет стотинки/ - държавна такса върху присъдената издръжка и 20лв /двадесет лева/ - окончателна държавна такса за воденият брачен процес, както и 5лв в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         РЕШЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ.

            

 

                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ :